Kerem Ali Sürekli!

Kerem Ali Sürekli!

Arif Çayan yazdı...

AK Parti’nin yeni başkanı Avukat Kerem Ali Sürekli oldu. Ankara’ya giden 10 kişiden birisi, temayül yoklamasında ismi çıkan 3 kişiden birisiydi Sürekli.

Ankara’ya gittiğinde ise sadece onun ismi ön plana çıktı.

Kerem Ali Sürekli, iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekili aday listesine giremedi. Ona AK Parti Disiplin Kurulu Üyeliği görevi verildi.

Ancak o Ankara’da olmak yerine yaşadığı şehirde İzmir’de olmaya her zaman önem gösterdi. Geçtiğimiz 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye dışardan en yoğun destek verenlerden birisi oldu.

O kadar destek oldu ki, bölgesindeki bütün programları planladı ve bizzat kendisi de o programlara katıldı. Adeta Zeybekci’nin gizli SKM Başkanı gibi çalıştı.

kerem-ali-surekli-kimdir_7755b.jpg

Kerem Ali Sürekli’nin, mütevazı kişiliğini onu tanıyan çok yakından bilir. Uysallığı, insanları dinleyen kişiliği, çatışmadan çok barış içinde, anlaşma içinde, birlikte hareket etmek seven Sürekli’nin en belirgin özelliği.

Bu ona siyaset yaşantısında hep artı puanlar verdi.

Onunla tanışmayan, onunla konuşmayan, ona ulaşamayan teşkilat içi ve dışı bir insan bulamazsınız desem yeridir.

O kadar hayatın içinde, o kadar siyaset içinde, o kadar insanların içinde.

AK Parti’ye ne kazandırır konusuna gelince. Kerem Ali Sürekli’nin bu insanlarla birlikte olabilme rahatlığı, AK Parti’nin İzmir için büyük bir açılımı olacaktır.

Kerem Ali Sürekli’nin bir diğer özelliği diğer siyasetçiler gibi hiçbir zaman siyaset dışı bir iş araştırmasına girmedi. Yani hukuk bürosu dışında hiçbir ticari faaliyetin içine girmeyi de düşünmedi. Çünkü o mesleğini seviyor ve sayıyor. Bu mesleği yaparken başka bir iş alanında olmayı da hiçbir zaman kendisine uygun görmedi.

Önceki gün AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda onu karşılamaya gelenlerin çoğunluğu da onun başkan olmasının mutluluğunu yaşadı.

ixmhudzdmfyaruqqrovndmsvizhcsmueqwbcypmzdozidyxpiselzqsnbqnfmeou.jpg

İki dönem milletvekilliği yapan, AK Parti Genel Merkezi’nde görevi olan Sürekli, sanki ilk defa siyasete girmiş, ilk defa AK Parti’de görev almış bir siyasetçi gibi heyecanlıydı.

Konuşmasının sözlü kısmında bu heyecanını anlattıktan sonra, gece boyunca ne konuşması gerektiğini düşünerek kaleme aldığı notlarını okumaya yöneldi.

İzmir İl Başkanlığı onun için o kadar önemliydi ki, sabaha kadar Ankara’da kaldığı otelde İzmir’e ve İzmirlilere başkan olarak ne mesajlar vereceğini düşünerek Ankara’da son gecesini geçirmişti.

AK Parti’nin de, İzmir’in de böyle heyecanlı siyasetçiye, böyle samimi siyasetçiye ve böyle mütevazı siyasetçiye ihtiyacı vardı.

Kerem Ali Sürekli, İzmir’e hayırlı olsun.

Kazanan İzmir olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.