Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye İzmir cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye İzmir cevabı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iki liderin Cumhur İttifakı'nın İzmir mitinginde yaptığı çıkışlara yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Seda Öğretir'in sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye inanan, demokrasiyi savunan seçmenlerin sandığa gitmesi lazım, oy kullanması lazım. Bu seçimlerde göstereceğimiz her başarı dünyaya, ‘bütün baskılara rağmen Türk halkı demokrasiden yana tavır koydu’ mesajını verecektir. Çünkü Türkiye demokrasinin kaybolduğu yönünde güçlü bir algı sürekli büyüyor." dedi.

CHP Lideri programda Cumhur İttifakı'nın İzmir mitinginde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajlarını da yorumladı. 

Erdoğan'ın "CHP Atatürk'ü istismar etti" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ne yapmışız da istismar etmişiz. İlkelerine bağlıyız. Günün 24 saati Atatürk demiyoruz. Atatürk sadece bizim değerimiz değil 82 milyon insanın ortak değeridir. Atatürk’ü sadece ben değil herkes sevmeli. Cumhuriyeti kurarken ilk kez saltanatı bırakmıştır halk kavramını getirmiştir. Osmanlı’da vatandaş yoktur teba vardır. Kadın erkek eşitliğini getirmiştir, kadına seçme seçilme hakkını getirmiştir. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nden mi seçiliyor, her partide kadınlar var. Atatürk'ü toplumun her kesiminin sahiplenmesi lazım. Beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı aynı tarihte kurulmuştur. Bugün 18 Mart Çanakkale Savaşı, Atatürk’ün ne büyük başarılarından birini elde ettiği bir süreçtir bu. Aynı zamanda şehitleri anma günüdür. Diyanet açıklama yaptı içinde Atatürk yok. Hadi hiç sevmiyorsun diyelim Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurdu. Bari bu teşkilatı kuran kişiye de Allah rahmet eylesin de. Bu kin bu öfke nedir. İslamiyet'te din üzerinden öfke duyulur mu? Atatürk’ün neyini istismar edeceğiz. Benim gibi düşünmeyen de demokrasi diyor, benim gibi düşünmeyen de insan hakları diyor. Ortak paydayı büyütmek yerine küçültmek rolünü üstlenmiş beyefendi. Hatta orada bizim büyükşehir belediye başkanına da ağır suçlamalar yapmış. İnsan utanır biraz. Neyse ciddiye alınacak kişi değil" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin "İzmir’i çantada keklik görüyorlar. Kimsenin arka bahçesi değil" çıkışını da şu sözlerle yorumladı: Hayır efendim hiç bir yeri asla ve asla çantada keklik görmeyiz. Vatandaş keklik mi? Bu tamımı yapmak vatandaşa saygısızlıktır. İzmirli gidecek oyunu kullanacak. Bizde gidiyoruz İzmir’e oyunuzu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verin diyoruz. İzmir demokrat, aydın bir kent. Türkiye’nin batıya açılan penceresidir. Milli kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunun atıldığı kenttir orası. Görkemli bir tarihi var. Dolayısıyla İzmir sıradan bir kent değildir aynı zamanda Ege demektir. Dolayısıyla İzmirlinin yapacağı her tercih bizim için çok kıymetlidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.