Kuşadası'nda Denizdeki Uçak Görenleri Şaşırttı

Kuşadası'nda Denizdeki Uçak Görenleri Şaşırttı

Bu görüntüler Aydın'ın Kuşadası ilçesinden...

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, dalış turizmi için dünyanın en büyük uçak batığı özelliğini taşıyacak Airbus A300 yolcu uçağı dev operasyonla batırıldı.

Aydın Belediyesi'nin özel bir şirketten alıp 7 TIR'la getirdiği dev yolcu uçağı, dalış turizmini artırmak için Kuşadası'nda büyük bir operasyonla batırıldı.

,1(588)

Uçağın montajının yapıldığı Güzelçamlı’dan deniz yoluyla Kuşadası’na getirilişi ve batırılışı sırasında ortaya ilginç ve renkli görüntüler çıkarken, Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistler bu tarihi ana tanıklık etmek için sahil boyunca toplantı ve ellerindeki cep telefonu ve makineler ile fotoğraf ve videolar çekti.

09a1a5e1-5538-45e5-9b1e-e50c484acbf0

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 54 metre uzunluk ve 44 metre kanat genişliği bulunan AIRBUS A 300 Tipi uçak, İstanbul’da söküldükten sonra 5 TIR’a yüklenerek ve yol güvenliği sağlanarak Nisan ayı başında Kuşadası’na getirilmişti. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da milli park yakınlarında tırlardan indirilen uçağın parçalarının montajı 7 Nisan tarihinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da katılımıyla başlamıştı. Uzmanlar tarafından 2 aya yakın süre yürütülen çalışmalar sonucunda yolcu uçağının montajı tamamlandı. Deniz kenarında yapılan montajın tamamlanmasıyla uçak bu sabah saatlerinde Kuşadası Körfezi’ne indirildi ve uçağın denizde yüzdürülmesi sırasında ortaya ilginç görüntüler çıktı. Deniz üzerindeki 4 saatlik bir yolculuğun ardından dev uçak batırılacağı noktaya getirildi. Kuşadası’nı dünya sualtı turizminde önemli bir noktaya taşıyacak olan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sualtısporları Federasyonu işbirliğiyle yürütülen uçak batırma projesinin gerçekleştirilmesi törenini Kuşadası Körfezi’nde Ramada ile Suhan 360 otellerinin önünde gerçekleşti.
1457212518796

Foçalı Akın Akyar'a  ait Akyar isimli Tekne taşıma ve batırma işlemini gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.