Meclis üyesi listelerinde MHP ile ittifak yapılmayacak!

Meclis üyesi listelerinde MHP ile ittifak yapılmayacak!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, meclis üyesi listelerinde MHP ile ittifak yapılmayacağını açıkladı.

AK Parti ve MHP İzmir Büyükşehir ve 30 ilçede ittifak yaptı. Her iki partinin meclis üyesi listelerinde ittifak yapıp yapmayacağı ise merak konusuydu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Kendi meclis üyesi aday listelerimizle seçime gireceğiz” açıklamasının ardından AK Parti cephesi, İzmir’de işbirliği yapılması noktasında MHP ile temasa geçti ancak görüşmelerden sonuç çıkmadı.

KENDİ LİSTELERİMİZİ YAPTIK

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Meclis listelerinde ittifak olmayacak. Kendi listelerimizi hazırlıyoruz. Önemli ölçüde listelerimizi bitirdik.  Bizim parti olarak listelerle ilgili kriterlerimiz var. Demografik yapı, kişinin teşkilata verdiği emek, teknik isimler olması…Bu seçimlerde AK Parti olarak ilk kez seçilebilir noktalardan ciddi sayıda kadın ve genç adaylarımız olacak” dedi.

BİZ AYLARDIR SEÇİM HAVASINDAYIZ!

Şengül, AK Parti İzmir teşkilatı olarak yerel seçim havasına aylar önce girdiklerini belirterek, “Büyükşehir adayımız 27 Kasım’da açıkladı. Nihat Bey o günden bu yana sahada. Aynı şekilde ilçe adaylarımızı da çok önceden belirledik. Seçim havasına çoktan girdik ama sahada rakiplerimiz yok. Şuanda onlar başka şeylerle uğraşıyor. Tüm programlarımızı hazırladık ve adaylarımız buna göre çalışmalarını yürütüyor” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E TANZİM SATIŞI ELEŞTİRİSİ!

Vatandaşların ucuz sebze-meyve alabilmesi için Ankara ve İstanbul’da kurulan tanzim satış noktalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmamasına tepki gösteren AK Partili Şengül, “Yapmıyorlar. Çünkü işlerine geliyor. Bakanlık olarak tanzim satış noktalarını kuracağız. Vatandaşın ucun ürün alması CHP’nin umurunda bile değil. CHP, ‘Fiyatlar ne kadar yüksek olursa o kadar lehimize olur’ diyor. Halkın lehine olacak projelere olumlu bakmıyorlar. Ama devletimizin tanzim noktalarını kurması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ihtiyacı yok. Bakanlığımız gerekeni yapacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.