Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın İzmir'e geliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın İzmir'e geliyor

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Ali Musa Bina, “1 milyon 111 bin üye hedefi” ve referandumda “evet” tercihiyle Türkiye genelinde yürütülecek çalışmalar kapsamında, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın 28 Şubat'ta İzmirlilerle buluşacağını söyledi

 

Memur-Sen, Türkiye geneline yayılacak teşkilat buluşmalarında, “1 milyon 111 bin üye hedefi” ve referandumda “evet” tercihiyle çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda, "Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet" adıyla gerçekleşecek buluşmaların İzmir ayağı 28 Şubat Salı günü Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde saat 19:30'da yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, “15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın ‘Evet'çisiyiz. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz, bu ülkede koalisyon pazarlıklarıyla, istikrarsızlıklarla yoğrulan bir görüntü istemiyoruz. Ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz. Bu kapsamda 28 Şubat günü İzmir'de Genel Başkanımız ve binlerce üyemizin katılımıyla teşkilat buluşmamızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

KONU MEMLEKET MESELESİ

Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin konuşan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, “Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.Referandum konusunun siyasi parti tekelinde olan bir konu olmadığını ve bunun bütün sivil toplumu ilgilendirdiğini vurgulayan Bina, “Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir” dedi. İstikrarın yakalanamadığı takdirde Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalma şansının zayıflayacağını kaydeden Bina, “Bütün kumpasların, tuzakların Türkiye'nin üzerine yürüyor. Suriye'de bütün dünya operasyon yapıyor. Oradaki çeşitli terör örgütlerine havale ettikleri bir kavgayla 5 milyon insan evinden, yurdundan edildi. Bunun 3 milyonu Türkiye'de. Suriye'nin ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi” şeklinde konuştu.Bina, Türkiye'nin istikrarsızlığı kaldırmayacağını ve parlamenter sistemle başarıyı yakalayamayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: “93 yıllık Cumhuriyet, 66. hükümet. İstikrarsızlığın yoğun olduğu 38 yıl içinde 37 hükümet var. Bu hikayeden başarı çıkmaz. Türkiye'nin toparlandığı, milletle bütünleştiği dönemleri ancak parmakla gösterirsiniz. Biz dünyanın üçte bir coğrafyasını idare etmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu medeniyetlerin de 5 önemli şehri var. Kudüs, Kahire, Şam, Bağdat ve İstanbul. Bu şehirlerden dördü düştü ve sadece İstanbul kaldı. Biz bu ülkenin entelektüel gücü olarak her zaman bunların karşısına çıktık. Memur-Sen olarak biz şimdiye kadar duruşumuzdan, yürüyüşümüzden asla sapmadık. Ödenecek bir bedel varsa bunu da öderiz dedik.”

16 NİSAN’IN ‘EVET’ÇİSİYİZ

Türkiye'nin bir daha darbelere maruz kalmamasını, yoluna emin adımlarla yürümesini istediklerini dile getiren Bina, “15 Temmuz'un nöbetçisi 16 Nisan’ın ‘Evet'çisiyiz. Bunu net olarak ifade ediyorum. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz” dedi.

UMUDU BÜYÜTECEĞİZ

16 Nisan'ın mutlaka iyi analiz edilmesi gerektiğini, hiç kimsenin tercihinden dolayı kınanmaması gerektiğini belirten Bina, ‘Hayır’ı da ‘Evet’i de söyleyenin bu ülkenin vatandaşı olduğunu ifade etti. Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını anlatan Bina, “Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan'da yapmış olacağız. Bunu yapmak için yola revan olduk. Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler ‘Evet'in kıymetini bilmeyenlerdir. Onun için ‘Evet'in kıymetini bilenleri bu anlamda ter dökmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.