Meral Akşener'den Tunç Soyer açıklaması

Meral Akşener'den Tunç Soyer açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın mensupları ile buluştu.

Akşener sorular üzerine şunları söyledi, "Babadan oğula suç geçmez. Şimdi ben hapis yatmadım. Burada bildiğim kadarıyla hapis yatan yok. Nurettin Soyer bir vaka. Bu konuda görüşleri Müsavat Dervişoğlu'na bırakıyorum". dedi. Dervişoğlu ise iddiaları açık bir dille yalanlayara, " İktidar ve ortağı bir bataklık yaratmaya çalışıyor" dedi.

İYİ PARTİ İZMİR ÖRGÜTÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Basın mensuplarının İYİ Parti İzmir İl Örgütü tarafından yapılan açıklamayı hatırlatan sorular üzerine ise Akşener, 

"Diğer taraftan İzmir örgütümüzün bana sorarak bir açıklama yaptığını söyleyemem. Bana sorulup yapılmadı. Kendisi son derece aklı başında bir isimdir. O metni çok dikkatle okudum ben. Sayın Dervişoğlu'nun oluşturulacağı o bataklık oluşturulacağı için Tunç Soyer'in bu bataklığı kurutmak üzere üzerine düşeni yapmak için harekete geçmesi gerektiği ifade edilmiştir. Dikkat ederseniz 'oy vermeyeceğiz' sonucu çıkmayacaktır." açıklamasını yaptı. 

(Partileriniz oy versin mi sorusu) Elbette ittifak yaptığımız yerlerde bizim partililerimiz CHP'ye, CHP'liler İYİ Parti adaylarına oy verecek.

Mansur beyin bazı çekinceleri vardı. CHP elbette Ankara'da daha çok oy almıştır. Daha önce de Ankara'da CHP adayı olarak yarışa girip şaibeli şekilde kaybettiği için bunu tercih etmiş olabilir.

HDP İzmir'de aday çıkarsa ne olur, çıkarmasa ne olur. İstanbul'a gelince size Bağcılar'dan örnek vereyim. HDP bazen yüzde 20'ye vuran bir oy alır. Yerel seçimlerde çok ilginç Bağcılar'dan AKP yüzde 57 aldı. HDP'nin oyu 7 puan düştü. Ben ısrarla HDP'nin AKP ile olan ilişki biçimi ile muhalefet partileri olan ilişkileri bakımından dağlar kadar fark var.

Birbirlerini biliyorlar. Sayın Miroğlu'nun açıklamasında HDP'nin oylarına talip olduklarını ifade ettiler en son thatırlarsınız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsımla ilgili çok ağır suçlamalar yapıldı. Bütün bunları ortaya koyduğumuzda HDP ile haşır neşirlik AKP ve ortağı ile yakışıyor.

Biz olmayan şeyleri anlatmaktan yorulduk. Artık kulağımızın arkasına atacağız. Biz zannettik ki 28 Şubat'ta kurduğumuz ortaklık devam ediyor. Albayrak'ların evi basıldığında aranan kişi bendim. Ama o gönül köprülerini yıkıyorsunuz siz bu tür davranışlarla.

Eskiden hükümetlere ayar veren gazeteciler vardı, şimdi hükümetin ayar verdiği gazeteciler var. İktidarı çok sevebilirsiniz, iş zora geldiğinde ben hiç birinizi göremedim. Bu gönül köprülerini yıkmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.