MHP'nin 19 Haziran Kongresi İptal Edilebilir

MHP'nin 19 Haziran Kongresi İptal Edilebilir

Milliyetçi Hareket Partisi'nde sular durulmuyor

MHP'nin geçirdiği kurultay tartışmaları sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. MHP'li bir delegenin "19 Haziran'da muhaliflerin kongresinin Ankara il merkezinden 32 kilometre uzakta gerçekleştirildiği" şikayeti üzerine düğmeye basan Ankara valiliği mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyeti'ne ceza uyguladı. Ceza sürecinin işleme girmesiyle beraber 19 Haziran'daki kongre iptal dahi edilebilir.

Genel Merkez avukatı açıkladı

MHP Genel Merkezi'nin avukatlık görevini üstlenen isim olan Yücel Bulut, Çağrı Heyeti üyelerinin Siyasi Partiler Kanunu madde 118 ve Dernekler Kanunu 32/B kanunu vesilesiyle cezai işleme tabi tutulduğunu açıkladı

Bulut yazılı bir açıklama yaparak;  "Bilindiği üzere 19 Haziran 2016 tarihinde Ankara’nın il merkezine 32 km uzaklıkta bulunan Akyurt ilçesinde sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirilmiştir. Bir üst kurul delegesi tarafından Ankara Valiliği'ne yapılan şikâyet üzerine olağanüstü genel kurulu Ankara il merkezi dışında ve ayrı bir ‘yargı çevresi’ olan Akyurt ilçesinde toplayan Çağrı Heyeti hakkında başlatılan inceleme neticesinde, Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Siyasi Partiler Kanunu’nun 118’nci maddesinin yollamasıyla Dernekler Kanunu 32/b maddesi uyarınca cezai işlem uygulandığı öğrenilmiştir" beyanlarını vermesinin yanı sıra Dernekler Kanunu'nun ilgili maddesinin genel kurulu toplantıya çağrılmadığını ifade etti. 

Bulut kongrenin kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olduğunu ve dernek merkezinin bulunduğu yer veya tüzüğünde belirtilen bir yer dışında yapılan toplantılarda dernek yöneticilerine 500 TL idari ceza kesileceğini açıklayarak, mahkeme tarafından kanun ve tüzüğe aykırı olarak düzenlenen genel kurul toplantılarının iptal edilebileceğini ifade etti. 

MHP Kulisleri Hareketli

Bir delegenin şikayetiyle başlayan sürecin ardından MHP'nin kulislerinde 19 Haziran tarihli kongrenin iptal edilebileceği kulaktan kulağa dolaşıyor. Kongrede parti tüzüğü içerisinde 13 değişiklik yapılmıştı.
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.