Minik Elif Toprak için adalet istiyor

Minik Elif Toprak için adalet istiyor

Yaklaşık 5 ay önce başlatılan kampanyada Mayıs ayı itibariyle 33 bin imza toplandı ve toplanmaya devam ediyor.

4 buçuk yıl önce Antalya’daki özel bir hastanede erken doğumla dünyaya gelen Elif Toprak, solunum sıkıntısı nedeniyle 33 gün küvezde kaldı. Bu süre içerisinde yanlış tedavi sonrası durumu ağırlaşan minik Elif Toprak, şuanda iç organlarından yüzde  93 ağır engelli durumunda. Acılı anne Semra Nergis, kızının yanlış tedavi sonrası 21 ameliyat geçirdiğini ve büyük acı çektiğini belirterek, konuyu yargıya taşıdıklarını ve yüce Türk adaletinin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi

Minik Elif Toprak’ın annesi Semra Nergis,. Antalya’daki özel bir hastanede 4 buçuk yıl önce doğum yaptığını kaydeden acılı anne, şöyle konuştu: “Ben o dönemde doğum yaptığım hastanede çalışıyordum. Kızım solunum sıkıntısından dolayı küveze girdi. Burada 33 gün küvezde kaldı ve ‘UmbikalVenKatateri’ (göbek damar yolu islemi  uygulandı . Ama bu işlemin hekim tarafından yapıldığı kanıtlanamıyor. O işlemin yapıldığına dair bir kayıt da yok. Bu normal yapılan bir uygulama ama hekimin mi, hasta bakıcının mı, yoksa hemşirenin mi yaptığı belli değil. Hastane kaydı farklı geçiyo.

33 günlük kuvöz döneminin ardından evlerine kızının sağlıklı bir şekilde gittiğini anlatan Nergiz, “Evdeydik herhangi bir sıkıntı olmadı. Daha sonra Elif’ten bir kusma geldi ve tekrar aynı hastaneye gittik. 75 gün orada bir tedavimiz oldu. İdrar yolu enfeksiyonu diye girdik, lösemi mi acaba soru işaretiyle çıktık. Ben artık kendi çalıştığım hastaneye güvenimi kaybettiğim için bir hocamızın da yardımıyla Hacettepe Üniversitesi’ne başvurduk.Orada umbilikal ven kateteriye bağlı portal hiper tansiyon ve özafagus mide varisleri teşhisi kondu. Yapılan işleme bağlı olarak gelişen komplikasyonlara bağlı olarak bu hastalık ortaya çıkmış. Bu işlemi yapanının kim olduğu belli olmadığı için adalet istiyorum. Çünkü sözlü kabul edilen şey, yargı sürecinde çirkinleşmeye başladı” diye konuştu.

21 Ameliyat, 9 endoskopi,5 mide kanaması 

Elif Toprak’ın teşhisinin bir türlü konulamaması üzerine Ege Üniversitesi’ne gittiklerini belirten Nergiz, “Orada büyük bir ameliyat geçirdi, 18 yaşına kadar da oraya gidecek. 6 ayda bir gitmemiz gerekiyor, ancak şu sıralar çok fazla mide kanaması geçiriyoruz. Şu ana kadar 5 mide kanaması geçirdi. Bir tanesi ağızdan kanama şeklinde geçirdi. İrili ufaklı en büyüğü 11 saat süren 21 ameliyat geçirdi. 9 kere endoskopi oldu. İlki 6 aylıkken olmuştu” dedi.

Teşhisin ardından konuyu yargıya taşıyan anne Nergis , Change.org üzerinden de imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 5 ay önce başlatılan kampanyada Mayıs ayı itibariyle 33 bin imza toplandı ve toplanmaya devam ediyor..

"Başka Elif Topraklar mağdur olmasın "

“Biz kızımın hastalığı ve gördüğü tedavi dolayısıyla maddi ve manevi olarak çok yıprandık” diyen Nergis açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Benim asıl amacım, bizim başımıza gelenlerin başka insanların başına gelmemesini sağlamak. Çünkü biz çok acı çektik. Hastane uzun süre kızımın hastalığıyla ilgili teşhis koyamadı. Biz daha sonra kızım Hacettepe Üniversitesi’ne götürdük ve teşhisi ancak orada koyabildiler. Açıkçası kızımı şehir şehir, hastane hastane gezdirdik. En sonunda iyi bir hekim bulduk ve tedavimiz devam ediyor ama borcumuz çok fazla. Kızım Elif Toprak, şuan yanlış ya da eksik tedaviden ötürü Portal Hiber Tansiyon ve Özefagun Mide Varis hastası olarak hayatına devam ediyor. Bu hastalık boyunca kızım 21 kez küçüklü büyüklü operasyon geçirdi ve 18 yaşına kadar İzmir Ege Üniversitesinde tedavi görecek. Dolayısıyla ben adalet istiyorum. Yüce Türk adaletine sonsuz güveniyorum ve en doğru kararı vereceğine inanıyorum.” En büyük dileğim suçlular ceza alsın başka Elif Topraklar mağdur  olmasın dedi..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.