MKYK toplantısı sonrası Çelik'ten açıklama!

MKYK toplantısı sonrası Çelik'ten açıklama!

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar;

'HERKESE UYARIMIZ ŞUDUR'

YSK'nın kararı tartışılıyor. Neredeyse bazı ülkelerde birinci gündem maddesi durumunda. ABD ve AB üyesi ülkelerden YSK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Herkese uyarımız şudur; bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiye'deki seçim sonuçlarına ve süreçlerine müdahale edildiğine yönelik ifadelerden ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

Demokratik seçimlerde ülkelerde tekrarlanıyor. Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır.

'NET BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKACAK'

42 bine yakın oyda bir usulsüzlük tespit edilmiş, sandık görevlileriyle ilgili kamu görevlileri olmamasıyla ilgili bir durum var. Tüm bunları değerlendirerek YSK bir karar vermiştir. Artık önümüzde bir seçim var. Net bir sonuç ortaya çıkacak ve bu sonucu selamlayacağız. Şu anki eksiklikler ortadan kaldırılacak. Usulsüzlüklerin olmayacağı bir seçim olacağı için bir oy farkla kazan seçimi kazanmış olur.

"ABD'NİN DARBECİLERE ÇAĞRI YAPMASINI DÜNYA NOT EDİYOR"

Sonuç olarak 1 oy fazla kim kazansa bile başımızın üstünde yeri vardır. Bu konuyu tam anlamadan eleştiren dış çevrelerin aslında demokrasiye ne kadar uzak tutumlarını anlayabiliriz. Bunlara dayanmak isteyenlerin dayanakların ne kadar zayıf olduğunu görmeleri gerekir. Aynı çevreler Mısır'da darbecilerin yanında yer aldılar. Beraber çalışmak için heyecanlanıyoruz gibisinden açıklama yapmışlardı. Aynı çevreler Sisi demokrasiyi restore ediyor gibi çok enteresan açıklamalar yapmıştı. ABD'li yetkili 'not ettik' diyor. Bu seçim meselesiyle bu kadar ilgili iken, demokrasi konusunda bu hassasiyeti gösterirken Venezuela'da askeri darbe çağrısı yapmaları, seçilmiş kişileri askeri darbeyle uzaklaştırma çabalarını bütün dünya not ediyor.

"BU HATIRLATMAYI YAPANLAR PYD-YPG'YE YARDIM YAPIYORLAR"

İç siyasette bunlara dayananların dayanaklarının ne kadar zayıf olduklarını görmeleri lazım. Türkiye'nin AGİT gibi NATO gibi üyeliğine vurgu yapılarak ortak dayanışma, demokrasi anlaşmalarından bahsediliyor. Bilmeleri gerekir ki biz bu kurumlarla ilgili olarak ilkesel olarak bütün mükellefiyetlerimizi yerine getiriyoruz. Ama bu hatırlatmayı yapanlar PYD/YPG'ye yardım yapıyor. Bir tutarlılık çağrısı yapıyoruz. Demokrasi, hukuk konusunda tutarlık çağrımızı ifade ediyoruz. Türkiye'yi batıya şikayet eden Türkiye içindeki siyasetçilerin bu durumları iyi değerlendirmesi lazım.

"MÜTTEFFİKLERİMİZDEN GEREKEN SAYGIYI BEKLİYORUZ"

Onların ne derece hassas olduklarını 15 Temmuz'daki suskunluklarından iyi biliyoruz. Bedeli ödenmiş gururlu demokrasiyi ülkemizin en büyük kazanımı, zenginliği olarak görüyoruz. Buna herhangi bir şekilde zarar verilmesi karşısında çok büyük bir hassasiyet duyuyoruz. Bu gururlu ve onurlu demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Müttefiklerimizden ve dışımızdaki dünyadan da aynı saygıyı bekliyoruz.  Seçimlerde kapılarımızı açıyoruz, seçimleri izliyoruz. Her seferinde gösterdiğimiz kolaylıklardan dolayı teşekkür ederek ayrılıyorlar.

"CHP MİLLETVEKİLİNİN DARBE ÇAĞRISINA SESSİZ KALMIŞLARDIR"

Bu geleneğin kullandığı kavramlara ve kodlara hakimiz. Bir CHP milletvekili darbe çağrısı yaptı. Ne CHP sözcüleri ne de genel başkanları tarafından kınanmış, uyarılmış değildir. Bir milletin iradesiyle seçilmiş yönetime karşı darbe çağrısı yapmak ahlaki ve siyasi olarak işlenebilecek en büyük suçtur. O kişinin alnında ömür boyu taşıyacağı bir leke olarak durur. CHP Genel Başkanı YSK hakimleri isimlendirerek hedef göstererek bir konuşma yaptı. Hatta soyadlarıyla dalga geçmeye kadar işi götürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.