Muhtar Dereli: Köyde sinekten duramıyoruz

Muhtar Dereli: Köyde sinekten duramıyoruz

Foça Maraşal Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı İbrahim Dereli tartışmalar neden olan Energrom Enerji A.Ş. atıklarına tepki gösterdi.

MEDYA EGE- Foça'da bulunan Energrom Enerji A.Ş.'nin yarattığı çevre kirliliği sonrası şirkete Çevre İl Müdürlüğü tarafından 135 Bin TL para cezası kesildi.

whatsapp-image-2022-10-07-at-17-36-17.jpeg

Konuya ilişkin görüştüğümüz Foça Maraşal Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı İbrahim Dereli, şirketin dere yatağını hala kirletmesine tepki gösterdi. Son yıllarda dere kirliliği ile hayatlarının etkilendiğini dile getiren Muhtar Dereli "Çevre kirliliği yoğun bir şekilde artıyor. Toprak verimliliği uygun da deseler, biz bir uygunluğunu görmedik. Vatandaş bize geliyor. Biz de üst kurumlara iletiyoruz. Dün buraya yetkililer geldi, fotoğraflar çekildi" dedi.

whatsapp-image-2022-10-07-at-18-08-37.jpeg

Sürecin yavaş ilerlediğini ve bunun da kirliliği artırdığını sözlerine ekleyen Muhtar Dereli, yaşadıkları sorunları "Köyde sinekten duramıyoruz. Koku ayrı bir konu. Vİdanjör işlemleri ise bizi çok zor duruma sokuyor. Çok ters bir durumdayız. Bunları herkese ilettik. Ceza uygulandı ama cezalar sonuç getirmiyor. Biz köy olarak çok rahatsızız. Dere atıklarla çok dolu. Buna ivedilikle çözüm bekliyoruz tüm yetkililerden" cümleleri ile açıkladı.

Öte yandan bölgede yaşayan çiftçiler, Energrom Enerji A.Ş Genel Müdürü Fatih Saltabaş'a seslenerek "Bu dökülen atıkları ne zaman kaldıracaksınız?" diye sordu.

whatsapp-image-2022-10-07-at-17-36-19.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.