Mustafa Kayalar: Göreve iademi istiyorum

Mustafa Kayalar: Göreve iademi istiyorum

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın göreve ,iade davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Kayalar "Ben beraat edeceğime inanıyorum. Ben bu suçu işlemedim. Ancak 1 yıldır Menderes boş. Göreve iademi istiyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında açılan ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Kayalar’ın, göreve iade davasının 2 duruşması bugün İzmir 7’inci İdare Mahkemesinde gerçekleştirildi.

Mahkemede savunma yapan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, göreve iadesini isterken ‘’ Menderes 1 yıldır boş’’ dedi.

chp-li-aydin-dan-yargi-sitemi-mendereslinin-secme-hakkinin-ihlali-1150272.jpeg

"DAVANIN REDDİNİ TALEP EDİYORUZ"

Mahkemede savunma yapan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın avukatı Murat Aydın, ‘’Sayın Başkan halkın oylarıyla seçilmiş biridir ve mart ayında görev süresi sonlanacaktır. Halkın seçtiği bir belediye başkanın 1 yıl görev yapamaz hale getirilmiştir İçişleri Bakanlığı. Başkan hakkındaki ceza süreçte açığa alınarak hükümsüz şekilde uygulanmaktadır. Biz idari işlemin amaca uygunluğunu içermediğini , dayanağını bulunmadığını söylüyoruz. İdarenin bir işlem tesis ederken uygun gerekçeyi yerine getirmesi gerekir. Adli kontrol kararı yürürlükte değildir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığının açığa alma işlemi cezalandırma işlemi haline gelmiştir. Biz halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş belediye başkanın bu kadar yetersiz gerekçe ile görevden uzak tutulmasının hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Davacının ilk görevden uzaklaştırma kararında şartlar diğer uzaklaştırma kararlarında da bulunduğu için yeniden bir gerekçe bulmaya gerek olmadığı gibi sonuçta aynı olacaktır. Adli kontrol şartının kaldırılması diye bir şart yok yasada. Şartlar değişmediğinden, sonuç aynı olacaktır. Davanın reddini talep ediyoruz" dedi.

Savunma yapan Mustafa Kayalar, ‘2Avukatımın da dediği gibi 1 yıl 1 gün oldu. Biz ilçemizdeki vatandaşların oyları ile seçildik. İlçemiz için çalışma yaptık. 1 yıldır ilçemiz için çalışamıyoruz. Herkes ilçede başkanı görmek istiyor. Şu an bile herkes beni arıyor. Ben beraat edeceğime inanıyorum. Ben bu suçu işlemedim. Ancak 1 yıldır Menderes boş. Göreve iademi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.