Nihat Zeybekci'den belgeli yanıt!

Nihat Zeybekci'den belgeli yanıt!

İYİ Parti, Zeybekci'nin adaylığına itiraz etmişti...

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin adaylığına ilişkin İl Seçim Kurulu'na itiraz etti.

İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, Zeybekci’nin halen "Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili" görevinde bulunduğu ve halen maaş aldığı iddia edilerek adaylık başvurusunun iptali için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sundu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar imzalı sunulan dilekçede, "Cumhurbaşkanlığı merkez teşkılatı kadroları içinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politik Kurulları (9 adet) bulunmaktadır. Bu kurullar 1 No'lu KHK ile tanımlanmış, görev ve yetkileri 4. Kısım madde 22'de belirlenmiştir. En az üç üyeden oluşan bu kurullar Cumhurbaşkanınca atanır ve kurul üyelerinden birini başkanvekili olarak görevlendirir. Bu kurullar kamu görevi yapmakta olduğu ve bu kurullara atanan kişiler de kamu görevlisi statüsünde olduğu bilinmektedir. 2972 sayılı Mahalli İdareler seçimi hakkında kanunun 17.  Maddesinde aday olabilmek için görevlerinden ayrılmak zorunda olmayan kamu görevlilerinin hangileri olduğu ayrıntılı biçimde düzenledndiği halde, istifaları zorunlu bulunan kamu görevlilerinin kimler olduğu hususunda düzenleme bulunmadığından atıf yapılan 2839 sayılı Milletvekilleri seçimi kanunun 18. Maddesi uygulanması gerekmektedir. 

2839 sayılı Milletvekili seçim Kanunu'nun "Adaylık için çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. Maddesi "... Yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, ... Genel ve ara seçimleri başlangıcından 1 ay önce YSK kararının ilanından başlayarak 7 gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler..." Hükmüne göre; bu kişilerin 31 Mart seçimleri için geçerli olan, "Kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 tarihine kadar istifa etme zorunluluğuna" uymaları gerekmektedir. 

İşbu itirazımıza konu, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekci'nin de; "Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili" olarak görev yaptığı bilindiğine göre; 1 Aralık 2018 tarihine kadar bu görevinden istifa etmemiş olduğu ve 1 Aralık 2018'den bu yanan kendisine halen maaş olarak ödeme yapılmakta  olduğu hususları nazarı dikkate alınarak; adaylık başvurusuna yasal süresi içerisinde itiraz ediyor, adaylık başvurusunun reddedilmesini saygılarımla arz ve talep ediyoruz" 

ZEYBEKCİ BELGELERİ PAYLAŞTI

İddialar ve itiraz üzerine Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise görevinden yasal süre olan 1 Aralık 2018 öncesi istifa ettiğini bildirirken, istifa belgesini kamuoyuyla paylaştı.

img-20190223-wa0001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.