O ilana sert yanıt!

O ilana sert yanıt!

Hakçı Mühendis Mimar Şehir Plancıları, İnşaat mühendisi ve mimar iş ilanında makam şoförü ibaresine sert yanıt verdi.

Açıklamada şu cümlelere yer verildi: 

"Mühendis ve Mimarlar makam şoförü değildir..

Kariyer.net adı verilen bir iş bulma sitesinde Keleşoğlu Holding adındaki firmanın iş ilanı yayınladı. Söz konusu iş ilanında;

“Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık bölümlerinden yeni mezun, tercihen ileri derecede İngilizce bilen, planlama, organizasyon, koordinasyon, iş takibi becerilerine sahip, Microsoft Office programlarına hakim, dış görünümüne özen gösteren, iletişim becerisi gelişmiş, girişken, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,22-30 yaş aralığında, ehliyet sahibi ve aktif araç kullanabilen (makam şoförlüğü yapabilecek), Bakırköy – Bahçelievler bölgesinde ikamet eden, bay eleman” arandığı duyuruldu.

Biz bu insanlık dışı onur kırıcı ilanı veren zihniyeti iyi tanıyoruz. Şantiyelerden, fabrikalardan, bürolardan tanıyoruz. Bu olmamış bu olmamış şeklinde konuşmalar yapıp projeleri atan televizyonlarda boy boy yer alan Ağaoğlundan tanıyoruz. İş cinayetlerinde haberlerini bile yer verilmesine izin vermediklerinde sessiz kalan medyadan tanıyoruz. Cinsiyetçi, yobazca, cahilce yaklaşımlarından tanıyoruz.

Nereden alıyorlar bu cesareti. Örgütsüzlüğümüzden ……

Örgütsüzlüğümüzden daha kaç kez meslek onurumuz ayaklar altında ezilecek? Parababaları bizim örgütsüzlüğümüzden güç alıyorlar. Tefeci-Bezirgân Sermaye Sınıfın temsilcisi olduğu iktidardan güç alıyorlar .

Üniversitelerin sermayeye açılması ve ticarileştirilmesi hız kesmeden devam etmektedir. Geçmişte her ile bir üniversite söylemi ile yola çıkan siyasi iktidar, kendi çıkarları için bir gecede açtığı üniversitelere ek olarak, var olan köklü üniversiteleri bölerek, üniversiteleri plansız, karmaşık ve bilim kurumu olmaktan uzak bir yapıya yöneltmektedir. GERÇEĞİ arayan ve gerçeği arayan İNSANI YARATAN öğretim, eğitim ve bilim kurumları giderek yoksullaşmakta ve yok olmaktadır.

Türkiye`de her 4 işsizden 1`inin üniversite mezunu olduğu bir ortamda, sektörel beklentinin analizi yapılmadan ve istihdam politikaları belirlenmeden açılan yeni bölümler ve artan kontenjanlar işsizliği iyice körüklemektedir. İşsizlik “ÜMMÜLHABÂİS=KÖTÜLÜKLERİN ANASI”dır.

Mühendis veya mimar unvanı ile çalışacak meslektaşlarımızın tek yükümlüğü, bilim ve tekniğin ışığında mesleklerinin yerine getirmektir.

Parababaları düzeni her meslekten kişiye her işi yaptırabileceğini sanmaktadır. İnsanlık dışı meslek onurunu ayaklar altına alan bu ilan ve firmaların varlığını biliyoruz. Bu utanç verici düzene verilecek en iyi cevap örgütlü bir mücadeleden geçmektedir.

Kariyer.net adı verilen iş bulma sitesi derhal bu utanç verici ilanı derhal durdurmalı dır.

Unutmamak gerekiyor sevgili meslektaşlarımız Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez.

Halkçı Mühendis Mimar Şehir Plancıları olarak mesleğimizi ayağa düşüren bu firmayı şiddetle protesto ediyoruz. İlanını geri çekmeye çağırıyoruz."

unnamed-(2)-432.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.