Öğrenciler'den Yaşlıevi’ne sürpriz ziyaret

Öğrenciler'den Yaşlıevi’ne sürpriz ziyaret

Muratpaşa Belediyesi’nin Bayındır Parkı içinde bulunan Yaşlıevi üyelerine Nurcan-Rüstem Cömertoğlu Ortaokulu öğrencileri ziyaret etti.

Muratpaşa Belediyesi’nin bugün sayıları 3 olan Yaşlıevleri’nde ilk adımı 2015 yılında Antalya Edebiyat günleri kapsamında atılan Antalya’nın farklı yaş gruplarını deneyimli kent sakinleriyle bir araya getiren ‘Kuşaklar Buluşuyor’ çalışması farklı etkinliklerle devam ediyor.


Deneyimlerin ve sözlü kent tarihinin kuşaklar arasında aktarılmasını amaçlayan bu çalışma kapmasında Bayındır Parkı içinde bulunan Yaşlıevi’ne Nurcan-Rüstem Cömertoğlu Ortaokulu öğrencileri sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 
Türk ve dünya edebiyatının klasikleşmiş eserlerini yanlarına alarak Yaşlıevi’ne gelen öğrenciler, kıdemli kent sakinlerinin ellerini öpüp yanlarına oturdu. Önce kendilerini tanıtan öğrenciler, yaşlıların hayat deneyimlerini, eski Antalya’ya ilişkin anılarını büyük bir dikkatle dinledi. Sohbet, öğrencilerin Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerinden bölümler okumasıyla sona erdi. 


Nurcan-Rüstem Cömertoğlu Ortaokulu öğrencileri, Yaşlıevi’nden ayrılırken bahar aylarında daha geniş katılımlı gelecekleri sözünü verdi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.