Ömer Yahşi: “Hedef ara değil aranan eleman”

Ömer Yahşi: “Hedef ara değil aranan eleman”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, okullarda yapacakları çalışmaları anlattı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, Şube Müdürü Aladdin Bayat, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçelerde mesleki eğitimden sorumlu rehber öğretmenler, rehberlik ve araştırma merkezleri, ortaokullarda 8. sınıflardan sorumlu rehber öğretmenler, mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlardan öğretmenler, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlerinin katılımıyla 'Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Çalışmalarnı İzleme ve Değerlendirme' toplantısı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.  Şube Müdürü Alaaddin Bayat, 2023 vizyonunu anlatan bir sunum gerçekleştirirken toplantı boyunca katılımcılara gösterilen videolar, meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlandı.

Önceki yıllarda 81 il içerisinde mesleki eğitime katılımda yüzde 57 rakamını yakaladıklarını ifade eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeniden yüzde 57 rakamlarını aşmayı  hedeflediklerini belirterek, " Mesleki eğitime yönelmek, meslek liselerinin sorunlarını çözme konusunda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Mart ayının ortasında mesleki eğitimle ilgili bir çalıştay yapacağız. Özellikle mesleki eğitimle ilgili döner sermayemizden gelen rakam ve nitelikli okullarımız sayesinde güçlü meslek liselerimiz var. Dezavantajlı, fiziki ihtiyaçları olan bölgelere yönelik de yeni düzenlemeler yapacağız" diye konuştu.

Sektörün ihtiyacına yönelik öğrenci yetiştireceğiz

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda çok hassas davrandığını hatırlatarak, mesleki eğitim liselerine giden öğrencilerin sektörün önemli saç ayağı olduğunu kaydeden Yahşi, " Eylül gelmeden öğrencilerimize hazır hale getirerek, öğrencilerin kapastesine yönelik çalışmalar yapma kararı aldık. Devamlı sektörle iç içeyiz. Dericilerden tutun da ayakkabıcılara varana kadar istenen aranan elemanların eksikliğini görüyoruz ve bunu yetiştirme düsturundayız. Çok iyi meslek liselerimiz var. Sektörle iç içe çalışıyoruz ve sektörün ihtiyacını karşılayacak alanları açmalıyız. Mesleki ve teknik eğitimin ülkemiz için önemini, hassasiyetini biliyor ve inceliyoruz. İsraf edilecek, çocuklarımızın geleceğini darmadağın edecek, bir öğrenciyi dahi dışarıda bırakacak bir yol izlemeyiz. Rehber ööğretmenlerimiz ve idarecilerimizin de rolü burada çok önemli" sözleri ile öğretmen ve idarecilere düşen sorumluluğun da altını çizdi.

Endüstri devrimini okullarımızda uygulamaya başladık..

"Türkiye endüstri 4.0'ı konuşuyor ve mesleki eğitim boyutunda bunu yakalayabilmek için okulların iyi duruşlar sergilemesi gerekiyor" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, " mesleki ve Teknik Eğitim  veren nitelikli okullarımız, öğretmenlerimiz var. Şu an meslek liselerinde yüzde yüz doluluk yok, Öğrencilerimizi, velilerimizi ve toplumu mesleki eğitimin önemi konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. . İlimiz bu konuda başarılı sayılabilecek bir oranla Türkiye’de ön sıralarda, yüzde 57'yi aşmak adına çalışmak istiyoruz. Bizim okullarımızın albenisini, kalitesini ortaya koymamız gerekiyor. Bunun için özel bir çalışma yapıyoruz. Şimdiden tüm çalışmalarınız için teşekkür ediyoruz. Kaybedecek bir tane bile evladımız yok. Çocuklarımız bu ülkenin imdadı, duası, geleceğidir.  Meslek liselerimiz akademik ve diğer anlamlarda ne kadar iyi olursa İzmir için de o kadar iyi olacak" diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.