Op. Dr. Kenan Kalı, "Yeni Yatırımlar Desteklenmeli”

Op. Dr. Kenan Kalı, "Yeni Yatırımlar Desteklenmeli”

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, son 10 yılda 4 salgın hastalık görülen dünyada, corona virüsün bir son olmayacağını dile getirdi.

Kalı, Gözde Grubu olarak Ege Bölgesi'nde Gözde Kuşadası Hastanesi, Gözde İzmir Hastanesi ve Alsancak'ta yapımında son aşamaya geldikleri Özel Sağlık Hastanesi ile birlikte bu mücadelede yer aldıklarını dile getirdi. Yenişehir'deki Gözde İzmir Hastanesi'nin ek binasının tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren, Op. Dr. Kenan Kalı sözlerine şöyle devam etti: “Alsancak'taki Özel Sağlık Hastanesi ise % 90 oranında tamamlandı. Tıbbi cihazların kurulumu ve diğer detayların tamamlanmasıyla birlikte yaz aylarında bu hastanemizi de halkımızın hizmetine açacağız. En kısa zamanda bu yatırımlarımızı devreye alarak İzmirliler'le buluşturmak istiyoruz. Hastanelerimiz açıldığında toplam 400 yatağı daha İzmir'e kazandırmış olacağız” Gözde Sağlık Grubu olarak Türkiye çapındaki bin 500 çalışanla, corona virüs mücadelesine destek sağlayabileceklerini kaydeden Kalı, “Bu konuda devletimizin yanındayız” mesajı verdi.

ALTYAPI GÜÇLENDİRİLMELİ

Corona virüs salgınının tüm dünyadaki sağlık altyapısı konusundaki eksiklerin tamamlanması için önemli bir dönüm noktası olduğuna da dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, yalnızca hastane değil sağlık ekipmanı, ilaç üretimi ve gerekli personelin de sektöre kazandırılması gerektiğini vurguladı. İnsanların şu anda zorunlu sağlık ihtiyaçları dışındaki sorunlarını ötelediklerini de belirten Kalı, corona krizi hafifleyince hastanelerin ve diğer sağlık kuruluşlarının yoğunluğunun da çok artacağını, bu sürece hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNEMİ ARTTI

Özel sağlık sektörünün değerinin bu süreçte bir kez daha kanıtlandığının da altını çizen Op. Dr. Kenan Kalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünyada salgın hastalık olarak kabul edilen pandemik corona virüsü ülkemizi de etkiledi. Sağlık altyapısı olarak dünya ülkeleri arasında önemli bir noktadayız. Bununla birlikte gerek hekim kadromuz, gerekse de sağlık personelimiz donanımlı ve fedakar bir yapıya sahip. Öte yandan Türkiye olarak sıcak kanlı bir toplumuz. Birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz. Bu konuda yapılması gereken şey sabırlı bir şekilde insanların evde kalarak kendilerini hastalıktan izole etmeleridir. Hem inşaat, hem de sağlık sektöründe hizmet veren bir grup olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstihdamı korumayı da önemsediğimiz için kimseyi işten çıkarmadık. Tüm çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz. Bu bir savaş ve şunu özellikle söylemek istiyorum ki; her salgın gibi bu da yok olacak. Önemli olan yeni bir salgına karşı hazırlıklı olmak ve altyapımızı çok daha iyi bir seviyeye getirebilmek”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.