Özdağ; “Spor sadece futbol değildir”

Özdağ; “Spor sadece futbol değildir”

AK Parti'nin spor kökenli Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Grekoromen stil 130 kiloda Dünya Güreş Şampiyonu olan Rıza Kayaalp'i kutladı.

 

AK Parti'nin spor kökenli Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Grekoromen stil 130 kiloda Dünya Güreş Şampiyonu olan Rıza Kayaalp'i kutladı. Kayaalp'in üstün bir başarı gösterdiğini belirten Özdağ, "Ata sporumuz güreşte ve diğer bireysel spor dallarında sporcularımızın başarısı sonucunda ay yıldızlı bayrağımız göndere çekilirken, Türkiye'nin tanıtımı en iyi şekilde yapılırken bu başarılara maalesef medya yayın organlarında hakkettiği şekilde yer verilmediğini düşünüyorum. Manşet manşet yer bulan futbol haberlerine gerekirse bir gün ara verirse bunların yerini bu spor dalları ve elde edilen başarılar alsa o yayın organları tiraj kaybetmez aksine daha çok tiraj kazanır" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ medya yayın organlarında bireysel sporlara ve bu spor dallarında ülke ve dünya çapında elde edilen başarılara yer verilmediğine dikkat çekerek konuyla ilgili gazetelerin ve televizyon kanallarının spor servislerine çağrıda bulundu. Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’in Dünya şampiyonu olarak üstün bir başarıya daha imza attığını kaydeden Özdağ, “Özellikle ulusal medya basın yayın organlarına ve onların spor servislerine sesleniyorum; Rıza Kayaalp’e ve Grekoromen güreş takımının tüm sporcularına, antrenörlerine, idarecilerine ve örnek teşkil etmesi açısından aile hayatlarıyla yaşamlarına haftada bir gün dahi olsa geniş yer ayırsanız ne kaybedersiniz?  Tiraj kaybetmez aksine belki de daha çok tiraj kazanırsınız” dedi.

BİREYSEL SPOR VE SPORCULARA DESTEK VERİLMELİ

Güreş’in ata sporumuz olduğunu ifade eden Özdağ, “Güreş Orta Asya’dan bu yana üzerimizde taşıdığımız ve tüm Dünya’ya sevdirdiğimiz bir spor dalı. Bu nedenle güreş denilince akla Türkler geliyor. Bu denli biz Türkler açısından çok önemli bir spor dalı olan güreşte ve diğer bireysel dallarında Avrupa ve Dünya şampiyonalarındaki başarılara neden medya organlarının manşetlerinde yer verilmez, neden bu başarılara geniş yer ayrılmaz ki?” diyerek sözlerine şöyle devam etti, “ Halbuki güreşte ve yine bireysel sporlar olan Tekvando, atletizm ile diğer dallarda da ülkemizi temsil eden sporcuların çok önemli başarıları mevcut. Bu sporcularımız ay yıldızlı şerefli Türk bayrağını dalgalandırıyorlar, Türkiye’nin tanıtımını yapıyorlar. Bu nedenle sporu sadece futbol olarak görmemeli basketbol, voleybol, ata sporumuz güreş ve diğer spor dallarına da, o dallarda başarılar elde eden şampiyonlarımıza ve de tüm sporcularımıza sahip çıkalım. Onlara Türkiye’nin adını daha da duyurmaları ve yeni şampiyonluklar elde etmeleri açısından destek verelim, önlerini açalım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.