ÖZKAN; "KİMSE CHP'DEN BÜYÜK DEĞİLDİR!"

ÖZKAN; "KİMSE CHP'DEN BÜYÜK DEĞİLDİR!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan; doğru şekilde seçime gidebilmek adına kılı kırk yardıklarını belirterek en kısa sürede adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

Gerçek Haberci'ye "Hayırlı Olsun" ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan; İmtiyaz Sahibimiz Adem Nakçı'nın sorularını cevapladı. Adaylık sürecinden İYİ Parti ile yapılan ittifaka, kendi Büyükşehir Belediyesi adaylığından seçim sürecine kadar bir çok konuda samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;
Türkiye genelinde yerel seçimlerden nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyorsunuz?
Türkiye karanlık günlerden geçiyor ama unutulmamalıdır ki bu sayılı kara günlerin sonu bahardır. Biz hep birlikte el ele vereceğiz ve bu kötü günleri aşacağız. İnancımız ve umudumuzdan güçlü hiçbir zorluk yok. İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da  tüm Türkiye'de aydınlık günler yakındır. Bizim mücadelemiz, Mustafa Kemalin aydınlığı ile tüm ülkeyi buluşturma mücadelesidir. Bunun için çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.En doğru şekilde seçime gidebilmek adına kılı kırk yarıyoruz. Önümüzdeki seçimde halkımızı, kentlerimizi bu zorba düzene mahkum kılanlar en ağır cevabı alacaklardır. Mart'ın sonunda Türkiye, CHP'nin adayları ile ve yepyeni bir müjde ile buluşacak.  
 

İTTİFAK GENİŞ KESİMLERE ULAŞMIŞ VE BAŞARILI OLMUŞTUR
İyi Parti ile yapılan ittifak genel seçimlerde ne oranda başarılı oldu ki yerel seçimler için de bir ittifak yapılması düşünüldü?

Anayasa Referandumu'ndan bu yana, birlikte olmanın, Atatürk, Cumhuriyet, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin yanında durmanın ahlakı ve insan onurunu savunmanın büyük faydalarını gördük. İttifak bizim Cumhuriyete ve demokrasiye inanan güçlerle verdiğimiz mücadelenin adıdır. Gerçekleştirdiğimiz ittifak, birlikte hareket etme, dayanışma, farklı seslere saygı duyma inancımızın en net göstergesidir. Buradaki en önemli gösterge sonuçlara bakmaktır, milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık. Biz kişilerin değil, demokrasiye ve Cumhuriyete inancımızın mücadelesini veriyoruz bu anlamda ittifak geniş kesimlere ulaşmış ve başarılı olmuştur. AKP geriletilmiştir, önümüzdeki süreçte de bunun sonuçlarını görmeye devam edeceğiz. CHP'nin kararlılığı karşısında mevcut iktidarı zor günler bekliyor.
TÜRKİYE CHP'NİN ADAYLARI İLE BAHARLA BULUŞACAK 
İzmir'deki Belediye Başkanlarının yapısında değişiklik olacaksa bunun kriteri ne olmalıdır?

Öncelikle bizim partimizden büyük hiç kimse yoktur. Bizim partimizdir büyük olan ve CHP'nin Türkiye tarihindeki tarihsel misyonunu, demokrasi ve muhasır medeniyet mücadelesini hangi arkadaşımıza görev düşerse sonuna kadar sürdüreceğine inanıyorum. Gelen arkadaşlarımız daha önce yapılanların üzerlerine koyarak yola devam edeceklerdir, partimizin kriterleri nettir: Kente, doğaya, insana, yaşama saygı ile başlıyor, özgürlüğe, demokrasiye, Cumhuriyete kadar uzanıyor. Bu görevlere talip olan arkadaşlarımızın tamamı bunun bilincinde ve yeterliliğindedir. Parti olarak en doğru arkadaşları seçmek için sıkı bir çalışma yürütüyoruz. En kısa sürede gereken açıklamaları yapacağız. Süreç çok doğru ve adile biçimde ilerliyor. Martın sonunda Türkiye CHP'nin adayları ile ve baharla buluşacak. 
PARTİM BANA NE EMREDERSE ONU YAPARIM
Yerel seçimler sonrası yapılacak olağan ya da olağanüstü kurultayda  Genel Başkanlığa aday olur musunuz?

Bugün CHP'de böyle bir süreç yok, biz yerel seçimlerde büyük başarılara imza atmaya odaklanmış durumdayız. Ben bu partinin bir neferiyim, nerede çalış derlerse orada çalışırım. Partim bana ne emrederse onu yaparım. Bu uğurda bedel ödemiş, memlekete faydalı olmak için büyük zorluklara göğüs germiş biriyim. Kişisel beklentim hiç bir zaman söz konusu olmadı. Ben İzmir'e, Türkiye'ye aşk ile bakıyorum. Bizim birbirimize sevdamız yoldaşlığımızın gereğidir. Benim bu tutumum bugün ortaya çıkan bir şey değil bu her zaman böyleydi. Eksikleri kapatmak, birbirimizi yoldaşlık etmek, Türkiye'yi hak ettiği refahla buluşturmak için ne yapmak gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Sayın Genel Başkanımız İzmir Milletvekili olarak İzmir'e ne kadar önem verdiğimizi göstermiştir. Bütün bunların bilinci ile önümüzdeki yıllarda İzmir'in aydınlığını ülkemizin tümüne ulaştırmak için mücadeleye devam edeceğiz.
Son olarak, yeni yılın huzur, mutluluk, özgürlük ve demokrasi getirmesini diliyorum ve sizin aracılığınızla tüm İzmirlileri bir kez daha sevgi ile kucaklıyorum. Unutmayalım ki aşkın ve umudun yenildiği görülmüş şey değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.