Parfüm Baş Ağrısına Yol Açar mı?

Parfüm Baş Ağrısına Yol Açar mı?

Zaman zaman herkes baş ağrısı çeker. Kimi migrenden dolayı kimi de nedenini bulamadığımız şekilde aniden ortaya çıkar. İşte baş ağrılarını tetikleyen etmenler...

Baş ağrısını tetikleyen etmenler:

Sıcak hava:

Hava sıcaklığı arttıkça migren veya kuvvetli baş ağrısı riski de artar. Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre her 3,5 derece artışta baş ağrısının %7.5 oranında arttığı gözlemlenmiştir. Genellikle yağmur öncesi görülen düşük hava basıncı migrene bağlı olmayan baş ağrılarını tetiklemektedir.

Güçlü kokular:

Ne kadar güzel olursa olsun kuvvetli kokular ve parfümler çoğu kişide baş ağrısını tetiklemektedir. Kokulara karşı neden bu kadar hassas olduğumuz tam olarak bilinmese de sinir sistemini etkilediğinden böyle bir sonucu olabileceği düşünülmektedir. Baş ağrısına neden olan en belirgin kokular, boya kokusu, toz, parfümler ve bazı tür çiçeklerdir.

Saç tokaları:

Saçınızı nasıl topladığınız başınızın ağrımasıyla ilgili olabilir. Çok sıkı toplandığında saç dipleriniz acır ve bu acı baş ağrısı olarak geri dönebilir. Saç bantları, dar şapkalar, saçınızı fazla sıkan tokalar baş ağrısına neden olur ve saçınızı gevşettiğinizde bir rahatlama hissedersiniz.

Egzersiz:

Fazla yorucu egzersizler baş ağrısına neden olabilir. Vücudun fazla yorulması sonucunda baş, boyun ve saç derisinde bulunan damarlar şişer ve baskı oluşturur. Bu tarz baş ağrıları en sık migrene eğilimi olan kişilerde görülür.

Rahatsız oturuş:

Ofiste tüm gün oturuşunuza dikkat etmek oldukça önemlidir. Rahatsız sandalyelerde oturmak, uzun süreli kasların dengesiz durmasına neden olduğundan boyundaki kaslar tutulur ve ardından baş ağrısı görülebilir. Bilgisayar ekranının gerekenden alçak veya yukarıda olması baş ağrısını etkileyen faktörler arasındadır.

Sigara içmek:

Sigara içmek sadece içeni değil etrafınızdaki kişileri de baş ağrısı konusunda olumsuz yönde etkilemektedir. Nikotin beyindeki damarların daralmasına neden olur ve bu nedenle migren ve baş ağrılarını artırır.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.