Pınar Yeşiltay Sevim ile Her Şeye Dair programının konuğu Kerem Yalçın

Pınar Yeşiltay Sevim ile Her Şeye Dair programının konuğu Kerem Yalçın

MedyaEge TV ekranlarında yayınlanan Pınar Yeşiltay Sevim ile HER ŞEYE DAİR programının konuğu usta yönetmen Kerem Yalçın oldu.

 

Yönetmenliğin yanı sıra Yaratıcı Drama ve Tiyatro Eğitmenliği, Genel Sanat Yönetmenliği ve Sanat Danışmanlığı ünvanları ile dikkat çeken program konuğu Kerem Yalçın sanattan edebiyata pek çok sosyal konuda önerlerde bulundu.

Drama’dan tiyatroya sahne odaklı her türlü sanat dalı için kendilerini ya da çocuklarını geliştirmek isteyenlere genel tavsiyesi “kendini vererek oyun oynamak” olduğunu ifade eden Yalçın, hangi alanda olursa olsun başarı için tek bir altın kuralın vazgeçilmez olduğunun altını çizdi ve bunun da sadece “çalışmak” ve“okumaktan” geçtiğini ısrarla vurguladı ve hem çocuk hem de yetişkinler için kitap önerilerinde bulundu.

888885.jpg

Çocuklar için Samet Behrengi’den “Küçük Kara Balık”, yetişkinler için Türk edebiyatının usta eserlerinden Oğuz Atay’dan “Tutunamayanlar” ve tiyatro alanında okumak isteyenler için Nerio Tello “Yeni Başlayanlar İçin Tiyatro Tarihi”ni öneren usta yönetmen; Stuart Hazeldine Baraka, Richard Schenkman Dünyalı ve Simone Godano Karı Koca filmlerinin de izleyiciyi zenginleştireceğini düşündüğünü vurgulayarak önerdi.

Program sunucusu Pınar Yeşiltay Sevim’in “Çocuklar ne ister?” sorusuna kısa ve net olarak “oyun oynamak ister”  şeklinde cevap veren ve ebeveynler için çocuklarını tanımanın ve onlarla hayatı oyunlaştırmanın önemine değinen Yalçın, geçmiş travmaların izleri ve gelecek kaygısından uzak bir ebeveynlik modeli ve an’da kalıp çocuğun dünyasına oyun yoluyla dahil olmanın hem çocuk hem de anne ve babalar için büyük bir hazine ve kazanım olacağını belirtti.

Hayatından, eğitiminden ve öğrencilerinden paylaşımlarda bulunduğu programda yakın zamanda BAYRAKLI Belediye Tiyatrosunda yönettiği “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Savaşa Karşı Kabare” oyunlarının yoğun ilgi gördüğünü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yeniden sahne alacağının müjdesini verdi. Hem oyunları ücretsiz izlemek hem de gerek yaratıcı drama gerekse tiyatroya oyuncusu olarak başvurmak için izleyicilerimizin Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüklerine başvurabileceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.