PURÇU GENEL KURUL'DA 45 TRİLYONUN HESABINI SORDU

PURÇU GENEL KURUL'DA 45 TRİLYONUN HESABINI SORDU

“TUTAMAYACAĞINIZ SÖZÜ VERMEYİN”

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, TBMM Genel Kurul’da gündem dışı konuşma yaptı, Roman vatandaşlara yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın açıklanmasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen, takvime uyulmadığını, taahhütlerin yerine getirilmediğini söyleyen Milletvekili PURÇU, AB destekli Romanlar için SİROMA projesi de eleştirdi.

TUTAMAYACAĞINIZ SÖZÜ VERMEYİN

CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, hükümete “Şehit haberi alıyorsak sizin sorumluluğunuz var. Terörü bitireceğiz diyordunuz, neden hala şehit haberleri geliyor, tutamayacağınız sözü vermeyin.” diye seslendi.

GÖZTEPE SPOR KULÜBÜMÜZÜ KUTLUYORUM

“Göztepe Spor Kulübümüz Süper Lige yükseldi,  Göztepe Spor Kulübü Başkanı ve futbolcuları, tüm yönetimi kutluyorum. Göztepe Spor Kulübümüze İzmir’e ve Türkiye’ye sevinç yaşattıkları için teşekkür ediyorum.”

ZEYTİNE EL SÜRENİN ELİ KIRILSIN!

“Ege çocuğuyuz. Hükümet yetkilileri, elinizi turizme atamıyorsunuz, turizmi bitirdiniz. Şimdi de zeytinlikleri bitireceksiniz, vatandaşın elini kolunu bağlayacaksınız. Hükümet eliyle dikip ağzıyla suladı mı ki zeytinliklere el atıyor? O zeytinlikler vatandaşın zeytinliğidir. Ülkenin mirasıdır zeytinliklerimiz. Yok öyle yağma. Ülkenin tüm mirasına el koymaya çalışıyorsunuz. Zeytinliklere el sürmeyin. Zeytine el sürenin eli kırılsın. Çocuklarımıza o zeytinliklerimizi miras bırakacağız. Zeytinlerimize dokunmayın.”

URLA’DA ROMAN KONUTLAR İÇİN FON KURULU’NU TOPLAYIN

Urla’da Roman vatandaşlarımız için yapılması planlanan konutlar ilgili 6-7 ay önce talepte bulunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Fon Kurulu her ay toplanması gerekirken bir türlü toplanmıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na sesleniyorum. Fon Kurulu ne zaman toplanacak? Urla’da Romanların evleri yıkılıyor, Fon Kurulu’nu toplayın.

SİROMA PROJESİNDE 45 TRİLYONU NE YAPTINIZ?

“SİROMA denen AB’den 45 trilyon fonla oluşturulan Romanlar için projesi var, 2 yıllık proje,  2 sene bitmek üzere, Romanların 45 trilyonunu ne yaptınız? Ay ay gün gün faaliyet raporu var, gelin açıklayın hangisini yaptınız? Toplantı salonlarında parayı harcadınız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Romanlarla ilgilenmiyor. Sürekli bürokratlar değişiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmamak üzerine iş yapıyor.

ROMAN STRATEJİ BELGESİNİ UYGULAMAYACAKSANIZ NEDEN YAYINLADINIZ?

Romanlar için Strateji Belgesi ve Eylem Planı geçen yıl Nisan ayında hükümet tarafından yayınlandı. 21 Aralık 2016’da Romanlarla ilgili nüfus kaydı sorunu ile ilgili çalışma yapacaktı yaptınız mı? Yapmadınız. 2017’nin ilk yarısında çocuk işçiliği ile ilgili Roman mahallelerinde çalışma başlatacaktınız, başlatmadınız. 21 Martta başlaması gereken Romanlar için istihdam çalışması, başlattınız mı? Başlatmadınız. Eğitimle ilgili çalışma yapacaktınız, yapmadınız. O zaman Strateji Belgesi’ni niye yayınladınız? Takip edeceksiniz. Zaten Romanlar için bütçe yok, hiç olmazsa AB destekli 45 trilyonluk bütçeyi değerlendirin dedik onun da süresi bitmek üzere… Umarım bir an önce önlem alınır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.