PYD Hatay'ı Türkiye'den Alacakmış

PYD Hatay'ı Türkiye'den Alacakmış

PKK'nın Suriye uzantısı PYD Hatay'ı Türkiye'den almakla tehdit etti.

PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD, geçtiğimiz aylarda ÖSO'dan aldığı Tel Rıfat'ta Türkiye karşıtı oluşturduğu Suriye Ulusal Direnişi ismiyle adlandırdıkları oluşumla Hatay'ı Türkiye'den almaya niyetlendiklerini açıkladı.

Suriye Ulusal Direnişi tehdit savurdu
YPG’ye yakın haber ajansı Hawar 'Suriye Ulusal Direnişi' isimli yeni bir oluşum kurulduğunu duyurdu. Haber ajansı, grubun Siyasi Büro Üyesi Ali Mahmud'ün yaptığı açıklamada "Türkiye’nin Cerablus-Azez arasındaki bölgeyi işgalinden sonra bu grubu kurma gereğini duyduk. Bunu Suriye'nin bütünlüğünü korumak için yapıyoruz." dediğini belirtti. Örgütün kuruluş bildirisinde amaç, "Cerablus ile İskenderun arasındaki Suriye topraklarını geri almak’ olarak belirtildi.

Osmanlı'yı diriltmeye çalışıyor

Erdoğan'ın başında olduğu Türkiye'nin Osmanlı hayali olduğunu söyleyen Mahmud ‘Türkiye’nin Suriye’yi işgali Osmanlı’yı yeniden diriltmek çabaları kapsamında geldi. Bu grup Erdoğan’ın ve Osmanlı’nın iktidarına son verecek’ ifadelerini kullandı. Türkiye'nin planlarını boşa çıkarmak için mücadele edeceklerini söyleyen Ali Mahmud, ‘Tüm gücümüzle direneceğiz. Suriye halkı tarihte işgalci güçlere karşı direndiği gibi şimdi de bunu yapabilir’ ifadelerini kullandı
 
Bildirge yayınladılar

Suriye Ulusal Direnişi olarak hedeflerini açıklayan ve Hatay'ı da alacaklarını öne süren grup kuruluş bildirgesinde amaçlarının Cerablus ve İskenderun arasındaki Suriye topraklarını geri almak olduğunu söyledi.
 
Lübnan'da yayın yapan El Ahbar gazetesine konuşan oluşumun Siyasi Büro Şefi Rezan Hıddo, grubun ABD öncülüğündeki koalisyonla bağlantısının olmadığını ve saflarının arasında rejim destekçilerinin de, karşıtlarının da olduğunu, savundu.

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.