Romanya Borcu Yüzünden Eurovision'dan Atıldı

Romanya Borcu Yüzünden Eurovision'dan Atıldı

Romanya, ülkesinde yayın yapan devlet televizyon TVR'ın Avrupa Yayıncılar Birliği'ne olan 16 milyon İsviçre Frankı borcunu ödemediği için Eurovision'dan atıldı.

Eurovision 2016'ya katılmaya hazırlanan Romanya kamu televizyon kanalı Televiziunea Romana'nın 2007 yılından bugüne kadar Avrupa Yayıncılar Birliği'ne (EBU) ödemediği borçları yüzünden Eurovision 2016'dan atıldı.

Avrupa Yayıncılar Birliği tarafından yapılan açıklamada Romanya kamu televizyon kanalı TVR'nin 16 milyon İsviçre Frankı borcu olduğu belirtildi. TVR'nin borcu yüzünden ülkenin Eurovision'da temsil edilemeyeceği belirtildi.

Romanya'ya EBU'ya olan borcun ödenilmesi için 20 Nisan'a kadar bir süre verilmişti. Süre dolmadan borç ödenmediği için yarışmadan atılan ülke EBU tarafından TVR'nin borcundan sorumlu tutuluyor.

EBU'ya yanıt dahi verilmemiş

Avrupa Yayıncılar Birliği Genel Müdürü İngrid Deltenre tarafından yapılan açıklamada sorunun çözülmesi için kurumun girişimde bulunduğu ancak muhatap ülkenin hükümetinden hiçbir yanıt verilmediği söyleyerek durumun hayal kırıklığına uğratıcı olduğu belirtildi. Üye ülkelerin ödediği aidatlarla giderleri karşılanan kurum, yaptırım olarak sadece Romanya'yı Eurovision'dan atmayı değil aynı zamanda ülkede de yayın yapılan Eurovision News ve Sports News gibi programlara erişimin engellenmesini de kapsıyor.

Ülkeyi temsil edecek sanatçı haksızlığa uğradığını düşünüyor

Romanya'yı Eurovision 2016'da temsil etmesi beklenen 24 yaşındaki sanatçı Ovidiu Anton, EBU'nun aldığı karar üzerine resmi internet sitesinden açıklama yaparak, gülümsemeye çalıştığını, hayal kırıklığına kapılmamak için uğraştığını belirterek durumun haksızlık olduğunu ifade etti.

Anton'un şarkısı yarışmadan çıkarılmış olsa da Avrupa Yayıncılar Birliği sanatçının mağdur olmasının bir nebze önüne geçebilmek için şarkıyı indirmek veya dinlemek için saklayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.