Rotary Kulübü'nden sağlık çalışanları için maske!

Rotary Kulübü'nden sağlık çalışanları için maske!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Manisa Rotary Kulübü koronavirüse karşı sağlık çalışanları için evlerinde 3D yazıcılarla yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Manisa Rotary  Kulübü üyeleri koronavirüse karşı sağlık çalışanları için 3 boyutlu yazıcılarla evlerinde yüz koruyucu siperli maske üretimine başladı. Üyelerin amaca yönelik olarak aldığı 3 adet 3D yazıcı ile evlerde yaptıkları siperli maskeler ihtiyaç sahibi sağlık çalışanlarına ulaştırılacak. Sağlık çalışanlarına destek vermek için harekete geçen kulüp üyeleri tasarladıkları siperli maskeyi kendi evlerinde üretmeye başladı. Yaklaşık iki haftadır devam eden üretimlerde ilk etapta 10 bin adet maske ihtiyaç dahilinde kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeline ulaştırılacak.

foto-7-003.jpg

“Tüm Türkiye’nin İhtiyacına Cevap Vermek İstiyoruz”

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada ve ülkemizde fedakarca çalışan sağlık personeline destek olmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Manisa Rotary Kulübü Başkanı Avukat Ali Zafer İksir, “Covid-19 Yeni Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarımız için üyelerimizle birlikte 3 boyutlu yazıcılarımızı temin ederek yüz koruyucu siperli maske üretimine başladık. Geçirdiğimiz bu zor günlerde “Evdekal” çağrısına da uyarak tüm günümüzü siperlik üretimiyle geçiriyoruz. Şu ana kadar bize tanıdıkları vasıtasıyla ve sosyal medya üzerinden ulaşan sağlık çalışanlarımıza ürettiğimiz maskeleri gönderdik. Bir sonraki hedefimiz ise birkaç gün içerisinde tamamlayacağımız 10 bin adet siperli maskeyi ücretsiz olarak anlaşma yaptığımız kargo firması ile tüm Türkiye’deki başta kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeli olmak üzere ihtiyacı olan herkese ulaştırmak. Zor günleri dayanışma ve yardımlaşma ile çok daha çabuk atlatabileceğimiz inancıyla gönüllü olarak yaptığımız bu çalışmaya halkımızdan da gönüllü olarak evlerinde kalarak destek olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.