Saldırı sırasında Stockholm'deydi... Köksoy o saldırıyı değerlendirdi

Saldırı sırasında Stockholm'deydi... Köksoy o saldırıyı değerlendirdi

İsveç'in başkentinde meydana gelen patlamaya ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı.

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan eski Yardımcısı ve İzmir eski İl Başkanı Orkun Köksoy, bir süre önce Türkiye'den İsveç'in Stockholm kentine yerleşmişti. Bugün meydana gelen terör saldırısında da olay mahalinin yakınlarında olduğunu ve o caddeyi kullandığını belirten Köksoy, terör saldırısına ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Orkun Köksoy, Medya Ege'ye yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Kara Cuma…

Bugün Stockholm’ün kalbi denilebilecek bir yerde yaşanan üzücü olaydan dolayı hepimiz şoktayız. Çalıntı bir kamyon ile saldırılan Ahlens mağazası metro merkez istasyonunun çıkışında yer alan büyük bir mağazadır. Buranın asıl önemi, bir buluşma noktası olmasıdır. Birkaç gün önce ben de oradaydım ve defalarca kullandığım bir bölge.

Henüz olay çok yeni ancak edindiğim bilgilere göre şehrin farklı birkaç yerinde silah sesleri duyulmuş ve şu sıralarda devam ediyor. Bu ilgi haberlere ne kadar yansır ve neler öğrenebiliriz araştırıyorum. 

Şu an çok konuşulan bir senaryoya  , Avrupa birliği üyesi ülkelerde göçmen karşıtlığı başlatmak ve birliği dağıtmak. Avrupa’da yaşayan milyonlarca Arap ve orta Asya kökenli göçmen yaşıyor. Bu saldırıyı hangi ülkenin vatandaşı ya da vatandaşları düzenlediler ise emin olunuz ki kendi ülkesinden İsveç’te yaşayan binlerce insan vardır. Aslında sadece İsveç’e değil kendi halkına da saldırmış oluyorlar…
 
Kafama takılan küçük bir ayrıntı ama önemli olabilir; Çok kısa bir zaman önce Trump terörle mücadele edeceği ile ilgili bir konuşmasında, ‘’ bakınız geçen gün İsveç’te neler oldu ? ‘’ demişti. Ben de dahil olmak üzere tüm İsveç buna gülmüştü. Acaba bu saldırı Amerikan istihbaratının bilgisinde miydi ? Trump bunu yanlışlıkla erken konuşarak ağızından mı kaçırdı? Ortada hiçbir şey yokken Trump’ın bu açıklaması ve ardından bu saldırı… Bence düşündürücü…

Bu tip terör olaylarının artması Avrupa’da yaşayan göçmenlerde ciddi sıkıntı oluşturacak gibi görünüyor. İsveç ve Avrupa Birliği’nin, Türkiye’de yapılan kınama mesajlarından farklı olarak somut yaptırımlar getireceklerini bekleyebiliriz.

Lanetlemek çözüm değil ama lanetliyorum… Barış dolu bir dünya bırakabilsek çocuklarımıza…

Orkun Köksoy

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.