Şanlıurfa Tanıtım Günleri Gündoğdu Meydanı'nda başlıyor

Şanlıurfa Tanıtım Günleri Gündoğdu Meydanı'nda başlıyor

İzmir’de memleket hasreti çeken Şanlıurfalıların memleket hasretini gidermek ve Şanlıurfa’nın tanıtımının en güzel şekilde yapılmasını sağlamak için düzenlenen “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” 10 Ekim Pazar günü başlıyor.

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Dünyanın En Eski Mutfağı” sloganıyla, UNESCO’ya aday müziği ve 12 bin yıllık tarihiyle Şanlıurfa’nın gastronomisini, müziğini, kültürel zenginliklerini ve kente özgü değerlerini tanıtmak üzere Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de düzenlenen “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” Konak Gündoğdu Meydanı’nda başlıyor.

10 - 11 Ekim tarihlerinde 18.00 - 22.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinliğinde Şanlıurfa’dan yola çıkan Sanat ve gastronomi tırı etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşatacak.

Misafirlere, Şanlıurfa’ya özgü yöresel lezzetlerden olan çiğ köfte, içli köfte, ağzı açık, ağzı yumuk ve semsek gibi tescilli lezzetlerin ikramı yapılacak.

Ayrıca Şanlıurfa’ya özgü şarkı ve türküler, açık hava konserleri, solo halay şov ve daha birçok etkinlik İzmir’de yaşayan Şanlıurfalı vatandaşların memleket özlemini bir nebze de olsa gidermiş olacak.

a85042a8-bc78-4bbf-a463-8ddf93436067.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.