Serdar Sandal mesaiye başladı

Serdar Sandal mesaiye başladı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal mazbatasını aldı.

Rekor oyla CHP’den belediye başkanı seçilerek, görevine resmen başlayan Sandal, “Bayraklı’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek” dedik. Sözümün arkasındayım. Bu kentte biri yatağa aç girerse ve bir çocuk okuyamazsa maddi imkansızlıklardan dolayı o oturacağımız koltuk bana, meclis üyelerine ve bütün çalışanlara haram olsun. Yeni bir anlayış, yeni bir inançla hep beraber çalışacağız, vatandaşa hizmet edeceğiz. Amirimiz vatandaş. Yeni bir kent inşa edeceğiz ve bütün dünyaya bu kentin adını duyuracağız. Bu kenti çocukların, gençlerin ve kadınların omuzlarında yükselteceğiz” dedi. Öte yandan Başkan Sandal tebriklerini ileten herkese teşekkür ederek; çiçek yerine engelli yurttaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının kendisini daha çok mutlu edeceğini ifade etti.

em1a0145.jpg

Bayraklı ilçe seçim kurulunda düzenlenen mazbata törenine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İyi Parti ilçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, meclis üyeleri, CHP il yönetimi temsilcileri, ilçe gençlik ve kadın kolları üyeleri ile yoğun yağmura rağmen çok sayıda vatandaş katıldı. Mazbata töreninin ardından belediye binasındaki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak, çelenk sunumu gerçekleştirildi. Başkan Sandal belediye mührünü ve görevi başkan vekili Fahrettin Orandı’dan devraldı.  Meclis salonunda personel ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Sandal, “Kimseyi ötekileştirmeye değil, toplumun tamamına hizmet etmeye geliyoruz. Bizim için vatandaşın kimliği, inancı, oy verdiği partinin çok büyük bir önemi yok. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni bunların bizim dünya anlayışımızda ve bizim zihnimizde bir değeri yok. Bunu bütün arkadaşlarımın böyle bilmesini istiyorum” diye konuştu.

GÖNÜLLERİN TAMAMINA GİRECEĞİZ

Bayraklı’ya hizmet etmeye geldiklerini belirterek, “farklı siyasi partilere oy veren yurttaşlarımız da bizim başımızın tacıdır” diyen Sandal, “AKP, MHP’ye oy veren yurttaşlarımıza sesleniyorum: Biz sizin gönül kapınızı araladık. Bazı nifaklar oraya girmemize engel olmuş olabilir. Kapıyı açık tutun, bu 5 yıl gelip, o gönüllerin tamamına yerleşeceğiz ve bir daha ki sürecimizi rekor üstüne rekorla tamamlayacağız. Belediyeden anladığımız şey hizmettir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun tüm belediye başkanlarına net talimatı var: Herkesi kucaklayın, kimseyi ötekileştirmeyin ve 7/24 çalışın. Yani şunu söylemiyor: Makam odanızda korumalarınızla, vatandaşı aşağılayarak, ötekileştirerek, hor bakarak bu siyasi süreci götürmeyin diyor. Vatandaşa hizmet edin. Buradan tüm çalışan arkadaşlarımıza ve dostlara verdiğimiz bir söz vardı. Geldiğimizde kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. İnsanların ekmeğini büyüteceğiz. Bir çalışanımız emeğiyle, hakkıyla bu işi yapıyorsa başımızın üzerinde. Görevini yapmıyorsa bunun da bir faturası olacak. Bizim hizmetten anladığımız şey: vatandaşın bizden talep ettiğini vatandaşa sunduğumuzda vatandaşın bize duyacağı memnuniyettir. O yüzden tüm hizmetleri vatandaşa gidip bizzat ben soracağım. Sürekli dolaşacağız. İşleri yerinden kontrol edeceğiz. Bunun dışındaki bir anlayış bize ait bir anlayış değil. Ben beni temsil eden tüm çalışan arkadaşlarıma diyorum ki; vatandaşımıza davranışınız benim davranışımdır. Rahatsız olduğum an hep beraber üzülürüz. Hepimiz vatandaşa hizmet edeceğiz. Kapılarımızı açacağız. Gelen vatandaş bizimle görüşecek. Varsa kapalı kapılar, hepsini kaldıracağız, yeni bir anlayış getireceğiz. Şeffaf olacağız. Adil olacağız. Hakka, hukuka ve adalete inanacağız. Hesap vereceğiz. Bugünümüzün, yarınımızın ve geçmişimizin hesabını vereceğiz. Hep beraber olacağız” dedi.

em1a0261.jpg

YENİ BİR ‘BAYRAKLI’ İNŞA EDECEĞİZ

Başkan Sandal sözlerini şöyle tamamladı: Vatandaştan aldığımız kaynakları sağa sola savurmadan toplumun bütün ihtiyaçlarına, doğru hizmete yönelik ne gerekiyorsa o sahanın dışına çıktığınızda bilin ki; karşınızda Serdar Sandal var. Bu kadar net, bu kadar açık. Vatandaşın her kuruşunun hakkını sormayan Serdar Sandal namerttir. Yeni bir Bayraklı inşa edeceğiz. Dünya kenti Bayraklı oluşturacağız. Açlıkla, yoksullukla mücadele edeceğiz. Okula gidemeyen çocukların derdini derdimiz bileceğiz. “Bayraklı’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek” dedik. Sözümün arkasındayım. Bu kentte eğitim ihtiyaçları karşılanmıyor diye bir gencimizin eğitim-öğretim sürecine devam edememesini kabul etmiyoruz. Onların da vebali bizim boynumuza. Ve şunu hep meydanlarda söyledim: Bu kentte biri yatağa aç girerse ve bir çocuk okuyamazsa maddi imkansızlıklardan dolayı o oturacağımız koltuk bana, meclis üyelerine ve bütün çalışanlara haram olsun. Yeni bir anlayış, yeni bir inançla hep beraber çalışacağız, vatandaşa hizmet edeceğiz. Amirimiz vatandaş. Vatandaş hizmet için belediyeye geldiğinde şunu bilecek: gittim müdürün amiriyim ben nokta. Bunu sistematik hale getireceğiz. Bu kent Karşıyaka, Bornova ve Konak’ın gölgesinden çıkacak. Biz Bayraklılıyız. Yeni bir kent inşa edeceğiz ve bütün dünyaya bu kentin adını duyuracağız. Bu kenti çocukların, gençlerin ve kadınların omuzlarında yükselteceğiz.

ALPER, “HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, de “CHP 90 yıllık bir parti. Asla kimlik siyaseti, etnik siyaseti üzerine kurulmuş bir parti değil. Cumhuriyet kurmuş bu parti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirası ve eseridir. Bizler hizmet sevdasıyla CHP’ye hizmet etmeye geldik. Belediye başkanları, milletvekilleri il başkanlarımız, il yöneticileri görev yapan tüm neferler gelip geçicidir. Ama ilelebet Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman kalıcıdır. Kim kendisini CHP’nin üstünde görürse, kim ki o rüzgara ve kibire kapılırsa, asla unutmasın ki; bir hiçtir. Ve hiç olmaya devam edecektir. Bizi buralara getiren bizi bütünleştiren toprak bütünlüğümüzü savunmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize eseri her zaman o esere sahip çıkmakta bu ülkenin bütün toprak bütünlüğünü savunan Cumhuriyet değerlerini savunan bütün yurttaşlarıma düşüyor” diye konuştu.

ÇOBANOĞLU, BAŞARILAR DİLEDİ

İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu ise, “Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyen vatan millet sevdalısı Mustafa Kemal Atatürk yolundan giden bütün dostlarımla 40 gün boyunca seçim çalışması yaptık. Hepinizle yeni tanıştık belki. Tanıştığıma çok memnun oldum. Beraber çalıştığım için çok mutlu oldum. Hepinizi çok sevdim. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİÇEK YERİNE ENGELLERİ KALDIRALIM

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal makamına oturmasının ardından gelen tebriklere teşekkür ederek, çiçek yerine engellilere tekerlekli sandalye olarak geri dönecek bir kampanyanın kendilerini daha mutlu edeceğini söyledi. Sosyal medya hesabından da duyuru yapan Başkan Sandal, İzmir Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Yardımlaşma Derneği’ne bağışta bulunulmasının çiçeklerden daha değerli olduğu notunu düştü. Bağış için derneğin iban numarasına destekte bulunulabilir. IBAN: TR460001000803784478645001

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.