Serkan Acar: "Yatırımcılar Aliağa'yı tercih edecek"

Serkan Acar: "Yatırımcılar Aliağa'yı tercih edecek"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Ticaret Odası’na (ALTO) nezaket ziyaretinde bulundu.

ALTO Başkanı Ömer Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ağırladı. Başkanlık makamında yaklaşık bir saat süren ziyarette Aliağa ekonomisine ve ticaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, nüfusu hızla büyüyen Aliağa’nın geleceği için kurumlararası birlikte hareket etmenin ve ortak fikir üretmenin önemine vurgu yaptı. Aliağa’daki ticari caddelerin ve çarşıların alternatiflerinin arttırılması gerektiğini de belirten Ertürk, “Aliağa’da alternatif ticari alanlar oluşturulamadığı için rekabetçi bir ortam oluşturulamıyor. Rekabetçi bir ortamın olmaması da bazı ürün fiyatlarının yüksek olmasına neden oluyor. Ayrıca Aliağalı iş insanlarının ticari süreçlere daha fazla dahil edilmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “ALİAĞA’YA YATIRIM ÇEKMEYE ÇALIŞTIK”

Aliağa’nın dünya şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Sanayi şehri olarak anılan Aliağa’nın bu imajını kırmak için birçok çalışma yaptık. Aliağamıza kazandırdığımız Ağapark plaj tesislerimize mavi bayrak aldık. Sosyal yaşamı, eğitimi, turizmi ve kültürü ile Aliağa’yı sadece sanayi kenti olmaktan çıkarmaya çalıştık. Aliağalıyı Aliağa’da tutma hedefi ile Aliağa’ya yatırım çekmeye çalıştık” dedi.

ALİAĞA YATIRIMCILARIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya 50 bin öğrencili uluslararası nitelikte dev bir üniversite kampüsü yapacağına değinen Başkan Serkan Acar, “Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya kazandıracağı dev kampüs yatırımların önünü tamamen açacak. Aliağa’nın yatırım yelpazesi genişleyecek. Bu açıdan bakıldığında Aliağamızı çok güzel bir gelecek bekliyor. Aliağamızın hem eğitim şehri hem de yatırımcıların cazibe merkezi olacak.

YATIRIMCILAR ALİAĞA’YI TERCİH EDECEK

Çevre yolunun açılması ve eski garaj mevkiine battı çıktı projesinin tamamlanmasıyla Çanakkale yolunun biraz daha kent içinde kalacağını da sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Çanakkale yolu üzerinde daha fazla ticari faaliyetler göreceğiz. Çevre yolunun yakınlarında ise Bayraklı ve Gaziemir’de olduğu gibi alış veriş merkezleri yatırım için Aliağa’yı tercih edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.