Sığınmacı ve göçmen çocukların mutlu günü

Sığınmacı ve göçmen çocukların mutlu günü

Balıkesir Rotaract Kulübü, 17 Aralık Cumartesi günü Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD) Balıkesir Şubesi ile yaptığı etkinlikle 21 göçmen çocuğu eğlendirdi.

Balıkesir Rotaract Kulübü, 17 Aralık Cumartesi günü Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD) Balıkesir Şubesi ile yaptığı etkinlikle 21 göçmen çocuğu eğlendirdi. Farklı ülkelerden Türkiye’ye göçmek zorunda kalmış olan çocukların bulunduğu etkinlikte resim yapma, çerçeve süsleme, çizgi film izleme gibi eğlendirici ve öğretici faaliyetlerde bulunuldu. Yaşları 5 ila 8 arasında değişen çocuklar ilk önce en mutlu oldukları anları resmettiler. Daha sonra ise kendi fotoğraflarının konacağı çerçeveleri içlerinden geldiği gibi süslediler. Çeşitli çizgi filmlerin izlenmesinin ardından tek bir kağıda çocukların tamamı birlikte gönüllerince resmettiler. Ülkelerini terk etmek zorunda kalmış olmanın üzüntüsünü birkaç saatliğine de olsa unutan çocukların aileleri de, çocuklarının bu denli eğlenmesiyle moral buldu.

"Aileler de olumlu etkilenecek"

Kulüp Başkanı Evren Köybaşı, "Ülkelerini terk etmek zorunda kalmış olan bu çocukları, birkaç saatliğine de olsa eğlendirebilmiş ve sıkıntılarını unutturabilmiş olmak bizim için çok önemliydi. Bu etkinliği her ay düzenleyip, daha çok göçmen çocuğu mutlu etmeyi hedefliyoruz. Bu etkinlik sadece çocuklara yönelik görünse de, çocukların ailelerini de olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz. Etkinlikte emeği geçen kulüp üyelerimiz ve SGDD Balıkesir Şubesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.