Sokak Basketbolunda  İzmir’in Kralı Tacını Giydi

Sokak Basketbolunda İzmir’in Kralı Tacını Giydi

Red Bull ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Red Bull Reign TBF 3x3 Basketbol Turu’nun İzmir’deki beşinci ayağı nefes kesti.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmaların sonunda İstanbul’dan elemeye katılan Sorun İstemiyorum takımı birinciliği elde etti. Dikili’deki mücadelelerin ardından Türkiye Finali’nde yer alacak ekipler de belirlendi. Haftasonu İstanbul’da yapılacak finallere İzmir’den SA Twins ve Ne Alakası var katılacak. Türkiye Şampiyonu olacak ekip ise Washington’a gidecek ve Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek.

Sokak basketbolunun bir çeşidi olan 3x3 basketbol Türkiye’de de gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Daha önce Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği 3x3 Turu, Red Bull ile yapılan işbirliğiyle bu sezon  “Red Bull Reign TBF 3x3 Basketbol Turu” adıyla düzenleniyor. Turnuvanın son elemesi İzmir’de gerçekleşti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin de medya partneri olan RedBull.com’un desteğiyle yapılan organizasyonun İzmir ayağında sürpriz birinci çıktı. Üç ayağın galibi SA Twins takımını finalde mağlup eden Sorun İstemiyorum, İzmir elemesinin galibi oldu. 

Beş ildeki tüm mücadelelerin ardından ise Türkiye Şampiyonası’nda yer alacak takımlar belli oldu. 12 ekip, hafta sonu İstanbul’da şampiyonluk arayacak. Finale İzmir’den ise iki takım katılacak. Turnuvanın favorilerinden Red Bull King of the Rock şampiyonu Kıvanç Dinler’i kadrosunda bulunduran SA Twins ile Ne Alakası Var, birincilik için çabalayacak. Türkiye Şampiyonu olacak takım, Eylül ayında Amerika’nın başkenti Washington’da Barry Farms’da gerçekleşecek Red Bull Reign Dünya Finali’ne gitmeye hak kazanacak. 

3x3 BASKETBOL HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Popüler basketboldan farklı olarak yarı saha ölçülerinde oynanan 3x3 basketbol, son yıllarda yapılan atılımlarla büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. Basketbolun daha dinamik olan hali 3x3’te 3 oyunculu iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır.

3x3 Basketbol, uluslararası yarışma formatında ilk defa başarılı bir şekilde 2010 yılında Singapur'da düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda (YOG) yer aldı ve sonrasında yıllık bazda düzenlenen 3x3 Dünya Turu ile kendine sağlam bir yer edindi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.