Ömer Oktay Bal

Ömer Oktay Bal

Sosyal Medya’da “Canlı Yayın Rekabeti”

Değerli Okurlar , 
Bugün sizlere kısa hatları ile “canlı yayın” hakkında bilgiler vermek istiyorum.
Öncelikle hayatımıza periscope vb uygulamalar ile giren canlı yayın kavramı daha sonra facebook ve nihayetinde instagram ilede girmiş bulunmakta. 
Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip Sosyal Medya devlerinden Instagram 25 Ocak çarşamba günü yeni güncelleme ile birlikte canli yayın özelliğini tanıttı.
Instagram'ın canlı yayın özelliğinin devreye girmesiyle, bir çok medya liderleri tarafından söylemler meydana geldi. 
Facebook şirketinin Twitter ve Periscope satın almak istemiş fakat başarılı olamamış.Twitter ve Periscope kullanıcılarını kendi tarafına çekmek için Instagram'dan böyle bir adım beklenmekteydi.
Daha önceden de Snapchat satın almak istemiş fakat başarılı olamamış,bunun üzerine Instagram Hikaye özelliğini kullanıcılarına sunarak,Snapchat sevenlerinin bir çok bölümünü kendi tarafına çekmeyi başarmıştı.
Facebook şirketinin her mecrada tek lider olmak istediğini biliyoruz.
Instagram'ın Canlı Yayın özelliğini,"Hikayeler" sekmesi kısmından 'Canlı Yayın' seçeneği ile yayına başlayabilirsiniz.
Yayınınızı sizi takip etmeye izin verdiğiniz takipçileriniz  tarafından izlenebilir,yayını kapattığınız da instagram üzerinden silinmektedir.
instagram canlı yayın özelliği daha çok genç yaştadaki çoçukların dikkatini çektiği görmekteyiz,bu durum  çoçuklarımız üzerinden olumsuz etkiler meydana getirmektedir,artık instagram üzerinden saatlerçe yayın yaparak kendini tanımadığı insanlar ile irtibat geçmesine daha kolay bir etken  olmuştur.
Canlı yayın yaptığı sırada  hareket ve sözlerinin kendini,yayını izleyen kişilere farklı şekilde lanse edebilir.
Bu durumun önüne aile bireylerinin çocuklarını Sosyal Medya'da daha çok ve sürekli takip etmesi halinde olacaktır.Ergenlik yaşında olan erkek ve kız bireyleri bu tarz platform sayesinde birbirini bulma,tanışma ve görüşme olanağını kolaylaştırmıştır.
Yaşlarının verdiği haz ve duygu ile,sürekli olarak Sosyal Medya kullanım isteği doğrudan gelişimine etki edebileceğini sakın unutmayalım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.