Soyer seçim ofisini açtı: 'Türkiye İzmir’i hayranlıkla izleyecek'

Soyer seçim ofisini açtı: 'Türkiye İzmir’i hayranlıkla izleyecek'

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Tunç Soyer’in merkez seçim ofisi coşkulu törenle hizmete açıldı.

Soyer, "İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden biri. İzmir demokrasinin en güzel kalelerinden bir tanesi. Olağanüstü bir umut doğuyor. Siyaset yapmamızın bir tane sebebi var. Dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesinde yaşıyorsa, halk ettiğimiz şekilde yaşamalıyız” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Konak’ta  Şair Eşref Bulvarı üzerinde bulunan ofisi açıldı. Açılışa, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Mehmet Ali Çelebi, Bedri Serter, Kani Beko katıldı. Bazı ilçe başkanları ve belediye başkan adayları da toplantıda hazır bulundu.

soyer_secim_ofisini_acti_turkiye_izmiri_hayranlikla_izleyecek_h24476_1cd24.jpg

HAK ETTİĞİMİZ ŞEKİLDE YAŞAMIYORUZ

Seçim bürosu açılışında İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden biri. İzmir demokrasinin en güzel kalelerinden bir tanesi. Olağanüstü bir umut doğuyor. Siyaset yapmamızın bir tane sebebi var. Dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesinde yaşıyorsa, halk ettiğimiz şekilde yaşamalıyız. Biz böyle bir yaşam yaşamıyoruz. Daha fazlasını hak ediyoruz. Başka bir İzmir, başka bir Türkiye başka bir dünya mümkün. El ele verirsek bunu yapacağız. Türkiye’de rejim değişti. Merkezi iktidarı güçlendiren, kaderimizi bir kişinin dudakları arasına alan bir rejimde yaşamaya başladık. Oysa ki, demokrasi en güzel yaşam biçimi. Bizi demokrasiden uzaklaştıramayacaklar. Biz sımsıkı sahip çıkacağız. İzmir demokrasinin kalesi ise, her birimiz sarsılmaz taşlarıyız. Hep beraber bu kentte demokrasiyi tekrar hakim kılacağız. İki temel hedefimiz var. Refahı adil paylaşacağız. Bu kentin ürettiği zenginliği hepimiz adil paylaşacağız. Çok daha güzeli hak ediyoruz. İzmir bu coğrafyada dünyanın lideri olacak. Biz kalp masajı ile damar tıkanıklıklarını açarak İzmir’in tekrar dünya kenti olmasını mümkün kılacağız. İzmir’i Akdeniz’in, dünyanın önder kenti yapacağız. Bunun için çok çalışacağız” dedi.

img_0582.jpg

HALK GIDA

Soyer, projelerine de yer verdiği konuşmasını şöyle noktaladı:

“Sadece İzmir’de değil, Ege Bölgesi’nde üretilen sağlıklı gıdaları tüketiciyle buluşturacağız. İzmir’de Halk et uygulaması başlatacağız. Halk Ekmek ile İzmirliyi buluşturacağız. Halk gıda sayesinde üretici ile tüketiciyi aracısız şekilde buluşturacağız. İyi bir koordinasyon ile bunu yapacağız ve tüm Türkiye bunu hayranlıkla izleyecek. Önce refahı adil paylaşacağız. Biz bunu beceremezsek Türkiye’de kimse beceremez. Bunu mutlaka başaracağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı ön plana çıkartacağız. Kadınlarımızı Seferihisar’da ön plana çıkarttık üretime katkı sağlamaya başladılar. Bizim projeler bodrumda masa başında yazılmıyor. İzmir tramvay gibi arkasına Türkiye’ye takacak. Türkiye’yi bambaşka bir dünyaya taşıyacak. Başka bir Türkiye mümkün. Seçileceğiz, rozeti bir kenara bırakacağız. Herkesin belediye başkanı olacağız. Biz ötekileştirmeye, ayrıştırmaya izin vermeyeceğiz. İzmir’i kucaklayacağız.”

NEZİR SLOGANLARI

Gerçekleşen tören öncesinde yer yer Soyer’in konuşması esnasında Buca’da adaylığı geri çekilen Suat Nezir’e yönelik sloganlar da atıldı. CHP’li Nezir’e destek veren partililer ile toplantı sözü veren Soyer, “Suat Nezir kardeşimle ilgili hassasiyeti olan ve adaylığa geri getirilmesini isteyen arkadaşlarımız var. Burada açılışı yaptıktan sonra kendileriyle bir toplantı yapacağım. Biz hepimiz İzmir’iz. İzmir çok büyük. Çözemeyeceğimiz dert yok” sözleriyle karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.