"Srebrenitsa kurbanları artık huzur içinde uyuyacaklar"

"Srebrenitsa kurbanları artık huzur içinde uyuyacaklar"

"LAHEY ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ EVRENSEL BARIŞ VE ADALETE İNANCI TAZELEDİ"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü İzmir Milletvekili  Aytun Çıray, sekiz bin Bosnalının katliam emrini veren  Sırp Komutan Ratko Miladiç’in  için Lahey’de Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım suçundan ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırılması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

SREBRENİTSA SOYKIRIMI HOLLANDA BARIŞ GÜCÜ İÇİN BİR LEKEDİR      

Çıray açıklamasına “Sekiz bin Müslüman Boşnak kardeşimizin, Avrupa’nın tam göbeğinde Birleşmiş Milletler’in emrindeki  Hollanda Barış Gücü’nün gözetimine rağmen göz göre katledilmiş olmaları   çok yakın Avrupa tarihinin en utanç verici hadisesi, Birleşmiş Milletler emrindeki Hollanda Barış Gücü için asla silinemeyecek kanlı bir lekedir! “ diye devam etti. 

LAHEY ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ EVRENSEL BARIŞ VE ADALETE İNANCI TAZELEDİ 

İyi Parti Genel Sekreteri Çıray açıklamasını şu cümlelerle noktaladı:  “Bununla birlikte Bosna Kasabı’nın soykırım suçundan müebbet hapisle cezalandırılması başta Bosnalı kurbanların aileleri ve sevdiklerinin sonsuz acılarını bir nebze olsun yatıştıracak; gerek Bosnalılar, gerekse Bosna’yla çok güçlü tarihi ve kültürel bağları bulunduğu için bu trajedinin ıstırap  ve kederini tam kalbinde hissetmiş olan  Türk Milleti ‘Srebsenitsa Kurbanlarının ebedi istirahatgâhlarında artık huzur içinde uyuyacakları” düşüncesiyle teselli bulacaklardır. Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bu kararı evrensel barış ve adalet inancını tazeleyip pekiştirecektir. Bu karar, ayrıca    coğrafyalarda benzer cürümlere teşebbüs edenlere veya edecek olanlara muhtemel akıbetlerini ibret verici bir şekilde göstermesi bakımından çok önemlidir. 

Biz başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak  üzere, İYİ Parti olarak özellikle bölgemizdeki çok tehlikeli gelişmeler karşısında uluslar üstü kurumlara küresel güveni arttırıp, evrensel barış ve adalet fikrinin  tazelenmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.