Tunç Soyer: "İşime bisikletle gideceğim"

Tunç Soyer: "İşime bisikletle gideceğim"

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer Radyo Trafik İzmir’e konuştu, çarpıcı ifadeler kullandı.

 

Başkan seçilmesi halinde işe bisikletle gideceğini açıklayan Soyer, kendi dönemlerinde İzmir’de asfaltlama rekoru kırılacağını öne sürdü. Tunç Soyer’in aktarma istasyonları ve Kültürpark ile ilgili sözleri de dikkat çekiciydi.

tunc-soyer-radyo-trafik-izmir.jpeg

Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Adaylar Trafikte” programında Esra Balkanlı’ya konuk olan CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer, ulaşıma dair projelerinin detaylarını paylaştı. Projeleri 5 ana başlık altında toplayan Soyer, amaçlarının yaşanabilir bir İzmir yaratmak olduğunu söyledi. İşine bisikletle gideceğini, ulaşım müdürlerinin makam aracı kullanmayacağını aktaran Tunç Soyer, “Aktarma istasyonlarımız işkence gibi.” ve “Kültürpark’ın adı var kültürü yok.” gibi çarpıcı ifadeler de kullandı.

“AKLIMDA MEGA BİR PROJE YOK”

Sorunların, projelerin ve çözümlerin birbirine bağlı olduğunu söyleyen Soyer, “Aklımda bir mega proje yok. Küçücük bir dokunuşla birçok şeyi değiştirmek mümkün. Kente bakışınız doğruysa, çözümler de birbirini besliyor ve güçlendiriyor. Temizlikten trafik akışının düzenlenmesine, sanayinin üretim alanı bulmasından turizmin geliştirilmesine kadar birçok hedefimiz var. Bizim yapacağımız şey; herkesin kentle ilgili bilgisiyle ortak aklı büyütmek olacak. Kimse için değil herkes için iyiyi yapacağız.” diye konuştu.

Nüfus artışıyla birlikte İzmir yollarının artık trafiği kaldıramadığını belirten Soyer, trafiğin rahatlatılması için projelerini 5 başlık altında topladı.

RAYLI SİSTEM PROJELERİ…

Tunç Soyer, ulaşıma ilişkin projelerinde ilk sırada yer alan yeni raylı sistem hatları için Buca Metrosu, Halkapınar-Otogar Metrosu ve Çiğli Tramvayının öncelikle çözülmesi gereken konular olduğunu bildirdi. 3 projenin de planlarının ve bütçelerinin hazır olduğunu anlatan Soyer topu Ankara’ya atarak, “Bir kalemin içine mürekkep doldurulacak ve imzalar atılacak, sadece bunu istiyoruz. İmzalar geldiği anda 3 proje de hemen başlayacak durumda.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.