Ünlü Kolonyacı Vefat Etti

Ünlü Kolonyacı Vefat Etti

1923'te doğan ünlü kolonyacı iş adamı vefat etti.

Türkiye'nin tanınan en ünlü kolonya markalarından birinin sahibi olan Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Kozmetik A. Ş.'nin yönetim kurulu başkanı Sabahattin Tuncer, bir süredir tedavi gördüğü Ankara'daki özel bir hastahanede doğum gününden 6 gün önce vefat etti. 

Yaşa bağlı rahatsızlıklar dolayısıyla 10 gün boyunca hastahanede yatan Tuncer, dün akşam yaşamını yitirdi. Tuncer geçmişte verdiği röportajlarda 100 yıllık Ankara Markası olan Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının başına babasının ısrarı üzerine geçtiğini söylemişti.

Sabahattin Tuncer kimdir?
 
29 Ekim 1923’te Bursa İnegöl’de dünyaya gelen Sabahattin Tuncer liseyi bitirdikten sonra üç yıl Ziraat Fakültesi’nde çalıştı. Daha sonra babası Eyüp Sabri Tuncer’in isteği üzerine işlerin başına geçerek kolonya ve esans üretimi üzerine araştırmalar yaptı. Avrupa’daki saygın üreticilerle temasa geçerek getirttiği esansla kendi limon kolonyasını üretti. 1967’de ise tamamen yerli içeriklerle kendi limon kolonyası formülünü geliştirdi ve Ankara Ulus’ta bir kolonya imalathanesi kurdu. Sabahattin Tuncer sayesinde kısa sürede "Ankara’nın kolonyacısı" olarak nam salan Eyüp Sabri Tuncer, 1980’lerde Türkiye’nin her yerinde satılan, kolonya deyince ilk akla gelenlerden biri olan bir markaya dönüştü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.