Uysal, ‘Belediyeciliğimizin odağında insan var’

Uysal, ‘Belediyeciliğimizin odağında insan var’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Görüşülebilir olmak görüşülebilir kalmak en önemli ilkemizdir” diyerek her Çarşamba düzenlediği ‘randevusuz görüşme’ gününde yılın ilk ayı geride kaldı.

Başkan Uysal, her Çarşamba olduğu gibi bu hafta da mesaisine saat 08.15’i gösterdiğinde belediye fuayesinde bulunan Turunç Masa’da başladı. Başkan Uysal, saatler 10.30’u gösterene dek Turunç Masa’da ya kendisini o masada bulacağını bilerek Belediyeye gelen ya da herhangi bir işi için belediyede olan komşularıyla görüştü. 
Masanın bir yanında sürekli not aldığı kağıtlar, bir yanda telefonla komşularının sorunlarına direk çözüm bulan, önerilerini ilgili birimlere yönlendiren Başkan Uysal, 2017’de Turunç Masa görüşmelerinde 2 bin 866 kişiyle yüz yüze görüştü.


Başkan Uysal, Turunç Masa uygulamasının komşularını kent yönetiminin parçası olmasını sağlayan bir uygulama olduğunu söyledi. “Turunç Masa bir standardı ifade ediyor. Bu, bir yönetişim sistemi standardıdır. İnsanı merkeze alan ve işin gerçek sahibinin insanımız olduğunu bilen bir belediyecilik anlayışının net ifadesidir” diyen başkan Uysal, randevusuz görüşme günün ise bunun en önemli parçası olduğunu söyledi. 


Her Çarşamba düzenlenen randevusuz görüşme gününe katılmaya büyük dikkat gösterdiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Çok özel durumlarda başkan yardımcılarımız vekaletinde gerçekleşiyor. Geçen yıl 51 Turunç Masa görüşmesi gerçekleştirdik. Benim katılamadığım bir elin parmaklarını geçmez” diye konuştu.    

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.