Yarıyıl tatilinde Ata Evi’ni ziyaret ettiler

Yarıyıl tatilinde Ata Evi’ni ziyaret ettiler

Bornova Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan önce Atatürk’ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve’de hayata geçirilen Ata Evi’nde, yarıyıl tatiline özel çocuklar için gezi programları düzenlendi.

Bornova Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan önce Atatürk’ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve’de hayata geçirilen Ata Evi’nde, yarıyıl tatiline özel çocuklar için gezi programları düzenlendi. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi’nden 3. ve 4. sınıf öğrencileri Ata Evi’ni gezdi. Çocuklar Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verildiği yıllarda kullanılan eşyalar ile Atatürk’ü ve dönemi anlatan kitapların bulunduğu sergi salonunu gezip, Kurtuluş Savaşı yıllarını antalan belgeseli izledi. Anıtkabir temalı çizimlerin yer aldığı boyama kitabını boyayarak eğlenen minikler Atatürk ve Kurtuluş Savaşı hakkında daha çok bilgi sahibi oldu

Açıldığı günden bu yana adeta ziyaretçi akınına uğrayan Ata Evi, özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Bornova Belediyesi yarıyıl tatilinde çocukların vakitlerini değerlendirmeleri için özel ziyaret programları düzenlendi. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi’nden 3. ve 4. sınıf öğrencileri eğitmenleriyle birlikte Ata Evi’ni gezdi. İzletilen film ile tarihe yolculuk yapan öğrenciler sergi salonundaki işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraflar ile maketleri görerek görevlilerden bilgi aldı. Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan Anıtkabir temalı çizimlerin yer aldığı boyama kitabını boyayarak eğlenen minikler Atatürk ve Kurtuluş Savaşı hakkında da daha çok bilgi sahibi oldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Atatürk’ü özellikle geleceğimiz olan çocuklara daha iyi anlatmamız ve onun açtığı yolda emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Çocuklarımızın Ata Evi’ni gezip Kurtuluş Savaşı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun ilkeleri hakkında daha çok bilgi sahibi olmaları çok önemli. Çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz ve Ata Evi’ni her geçen gün daha da zenginleştiriyoruz. Çocuklarımızın Kurtuluş Savaşı mücadelemizin hangi şartlarda verildiğini, o döneme ait eşyaları görerek daha iyi anlamasını istiyoruz. Cumhuriyetin değerini, hangi şartlarda kurulduğunu unutmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.