YSK'nın İstanbul kararına İzmir'den mesaj yağmuru

YSK'nın İstanbul kararına İzmir'den mesaj yağmuru

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine ve yenilenmesine karar vermesinin ardından CHP, AK Parti ve İYİ Partili isimlerden yorum yağdı.

İşte İzmirli siyasilerin İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili mesajları:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “İstanbul seçimleri hakkında verilen karar kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Fakat yılgınlık ve karamsarlığa asla yer yok. Başlayan değişimi hiçbir güç durduramaz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi:Hiçlik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı...

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Değişim kaçınılmaz asla umutsuzluk yok. Yarınlar çok daha güzel olacak. El ele kol kola omuz omuza!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Demokrasi ile gerileyen diktatörlük, dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde daha evveli mühürsüz oylarla yaptığı darbeyi bu sefer İstanbul'da sudan sebeplere dayanarak yaptı. Kaybeden demokrasi, kaybeden serbest seçimler, kaybeden Türkiye olmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu sefer de biz kazanacağız. Baharın gelişi engellenemez.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’dur. Baharın gelişini kimse engelleyemez. Her şey çok güzel olacak. Her türlü hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa rağmen… Her şey çok güzel olacak!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan: Taşınızla, topunuzla, hukuksuzluğunuzla, bütün gücünüz ile gelin; biz kazanacağız!

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ: Bu karar aslında ülkeyi yönetemeyeceklere bir can simidi atarak kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Bu karar sadece İstanbul Belediye Başkanlığının yenilenme isteğinin dışında "SOS" vermiş başkanlık sisteminden parlamenter sisteme dönüşün yolunu açacaktır.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen: 47 yıl önce üç fıdanı idam eden zihniyet bugün de demokrasimizi idam etmiştir. YSK’nın almış olduğu bu karar ülkemiz demokrasisine vurulmuş büyük bir darbedir. 31 Mart’ta İstanbul’da milli irade Cumhuriyet Halk Partisi lehine tecelli etmiştir. Sandıkta kazanılan seçimin masa başında kaybedilmesini vicdanlar kabul etmez. Aynı seçmen listeleriyle seçime girildiği takdirde inanıyorum ki, İstanbul seçmeni, hem YSK’ya hem Cumhur İttifakı’na çok daha büyük oy farkıyla gereken dersi verecektir.

CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan: Biz bir kere kazandık ya, yine kazanırız!

CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Balbay: YSK sadece  İstanbul seçimlerini iptal etmedi; hukuku, adaleti, seçim güvenliğini de iptal etti. Karamsarlığa düşmemeli. Yeniden mücadele yollarına düşmeli.

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger: Kara gün!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Demokratik kurumları bir bir lagvedilen ülkemizde sandık iradesi de gasp edildi. Ülkemiz bu kararla, artık milli iradenin sonuçlarının dahi tanınmadığı ilkel bir tek adam rejimine indirgenmiştir. Asla pes etmeyeceğiz, İstanbul’u vermeyeceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Hukuk , Adalet, Demokrasi çiğnendi az önce Deli Saçması bir iptal kararıyla...

AK PARTİ
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesini kararlaştırmıştır. Milletimiz 23 Haziran günü sandıkta son sözü söyleyecek, millet iradesi yerini bulacaktır. İstanbul’umuza hayırlı olsun.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: YSK, şaibe ve usulsüzlüklerin tescillenmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran’da son sözü İstanbul halkı söyleyecektir. İstanbul’a ve milletimize hayırlı olsun...

İYİ PARTİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray:
 Kanım dondu! FETÖ etkisini burada da gösterdi ve YSK Başkanı "aklandı. Türk milletini sükünete davet ediyorum. Soğukkanlılıkla partilerin toplantı sonuçlarını bekleyelim. AKP'ye oy veren seçmenler dahil tüm Türkiye'den mesaj inanılmaz sayıda mesaj alıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.