Zeybekci: "Millete hizmetkar olmaya geldik"

Zeybekci: "Millete hizmetkar olmaya geldik"

Gaziemir’de, Sarnıç ve Aktepe Mahallesi’nde, Bayraklı’da da Adalet Mahallesi'nde mitinglere katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Türk Bayrakları ve meşalelerle karşılandı.

Gaziemir’de yaptığı mitinglerde vatandaşlarına seslenen Nihat Zeybekci, 3.5 milyonluk İzmir metropolünün sahildeki ince bir yeşil alana mahkum edildiğini ve kentin büyük bölümünün buraya gidemediğini belirterek, “Milyon metrekarelik İzmir bahçeleri, millet bahçeleriyle İzmir’in yalnız sahili değil, her yeri keyif verecek” dedi.

unnamed-(1)-432.jpg

Mitingi izleyen vatandaşlara “Kaç kişi Kordon’a, İnciraltı’na, Karşıyaka’ya sahile gidiyor, oturuyor” diye soran Zeybekci 8-10 kişinin el kaldırdığını görünce, gidemeyenlerin el kaldırmasını istedi. Alandaki çoğunluğun elini kaldırması üzerine Zeybekci, “Benim vatandaşımın ne günahı var. Vergisini veriyor mu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi, bu şehre katkıda bulunmuyor mu, bu şehirde yaşamıyor mu” diye duruma tepkisini dile getirdi.

İzmir’in her köşesine İzmir bahçeleri, millet bahçeleri kazandıracaklarını ve her birinin milyon metrekare büyüklükte olacağını, buradaki tesislerin işletmeciliğini de belediyenin yapacağı, en ucuz şekilde hizmet vereceğini söyleyen Zeybekci, “İzmir’in yalnız sahili değil, her yeri keyif verecek. Oralarda ailelerinizle birlikte keyif alarak zaman geçirebileceksiniz. Dertlerinizle dertlenen sizin oğlan geldi, mahallenizin çocuğu geldi, sizi düşünen kardeşiniz geldi” dedi.

unnamed-(3)-266.jpg

 “CEKETE OY YOK”

 Yöneticilerin, “ceketimi koysam seçilir” diyerek sorunlara duyarsız kaldığını, dertlenmediğini söyleyen Zeybekci’nin “O cekete oy verecek misiniz, ceketlerini ellerine verip gönderecek misiniz” sözlerine kalabalık hep bir ağızdan “evet” yanıtını verdi.

İzmir’e hizmetkar belediyecilik anlayışını getireceklerini söyleyen Zeybekci, “3 ayda bunu göstereceğiz, 6 ayda bir tek çukur kaymayacak yollarımızda, 9 ay sonunda dışarıdan gelen bir kardeşimiz acaba yanlış bir yere mi geldim dedirteceğiz, iki yılda trafik problemini çözeceğiz 28 köprülü kavşak yapacağız. Gaziemir girişi şehirlerarası uluslararası şehir içi trafik aynı caddede, 6 şeritli yeni alternatif yollarla o yoldaki baskıyı gidereceğiz. Gaziemir içinde köprülü kavşaklarımız olacak” diye konuştu.

unnamed-503.jpg

 “YÜZME HAVUZU VAR MI”

 “Buralarda spor salonu var mı, yüzme havuzu var mı? İzmir’de yok ki burada olsun” diyen Zeybekci, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın yürüyerek gidebileceği spor salonları, yüzme havuzları yapacağız. İzmir’de 20 bin kadınımızı istihdam edeceğiz. Benim buradaki hanım kardeşim, tüm masraflarını karşılayacağımız atölyelerde, sigorta, stopajı ödenerek Türk halılarını dokuyacak. Kardeşimin başını sokacak evleri için de çare üreteceğiz, rıza göstereceğiniz, yerinizden yurdunuzdan etmeden kentsel dönüşümü birlikte yapacağız. Denizli’de 18 bin konut yaptım da geldim. Ayrıca 3 yeni yerleşim alanı oluşturacağız, Cumhurbaşkanımız İzmir’e 2800 konut müjdesi verdi, arkası da gelecek.”

unnamed-(2)-362.jpg

 BAYRAKLI’DA DA COŞKU VARDI

 Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gece de Bayraklı Adalet Mahallesi’nde katıldığı mitingde, Türkiye’nin üzerine oynanan oyunları atlatacak güçte olduğunu, döviz kuruyla oynanan operasyonlar üzerinden en muhteşem haliyle çıkacağını söyledi.

Platforma AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan’la birlikte çıkan Zeybekci, ülkenin önemli zaman dilimlerinden geçtiğini, güçlenen Türkiye’ye karşı Ağustos ayında kur operasyonu düzenlendiğini hatırlatarak, “Baktılar gördüler ki istedikleri olmuyor, baktılar ki İstanbul, Ankara gibi İzmir de gidecek, başladılar yine kıpırdatmaya” dedi. Zeybekci, “Allah’ın izniyle Türkiye büyüktür, güçlüdür, başı dik, anlı açıktır. Bu tarz rüzgarların üzerinden de en muhteşem haliyle çıkacaktır. En son yapacakları ne varsa, her türlü yalanı dolanı söyleyeceklerdir” diye konuştu.

İzmir’de değişim zamanı geldiğini yeni İzmir’de hizmetkarların yoluna devam edeceğini aktaran Zeybekci, İzmir’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefinde, şehirler yarışında “ben de varım” diyeceğini söyledi.

İzmir’e yakışmayan problemlerin hizmetkar belediyecilik anlayışıyla en hızlı şekilde kentin gündemden çıkacağını dile getiren Zeybekci, “Problemler karşısında umursamaz davrananlardan, omuz çekenlerden, ‘ceketimi assam kazanır’ mantığından İzmir’i kurtaracağız. İzmir’e varlık içinde yokluk çektirmeyeceğiz. Hizmet destanları yazacağız. Bu İzmir hikayesinin baş aktörleri sizlersiniz. Siz varsanız olur” diye konuştu.

 VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK

 Bayraklıda imar barışından yararlanıp kentsel dönüşüme girecek vatandaşların mağdur olmayacağı rıza gösterecekleri yerinde dönüşüm çözümleri sunacaklarını söyleyen Zeybekci, şöyle devam etti: “İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 katına çıkaracağız. Denizli’de göreve geldiğimizde, orada da park yoktu. En güzellerini yaptık. İzmir’e de en güzellerini yapacağız. Çocuğunuzla torununuzla muhteşem parkta piknik yapacaksınız. Buradaki işletmeleri belediye çalıştıracak, size en güzel hizmeti en ucuz haliyle sunacak. Bu parklardan biri de Bayraklı’da olacak.”

 EV ZİYARETLERİNE DEVAM

 Mevlana Mahallesi’nde yaşayan Mardin Dargeçit Karabayırlılar’ın daveti üzerine ev ziyareti gerçekleştiren Zeybekci, kanaat önderleriyle bir araya geldi. İzmir’in birikmiş sorunlarından örnekler vererek bunun kentin kaderi olmadığını, İzmirlilerle talihinin değişeceğini söyleyen Zeybekci, bir dip dalganın geldiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.