Zorlu mücadele berabere bitti!

Zorlu mücadele berabere bitti!

İzmir Süper Amatör Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Foça Belediyespor ikinci yarının ilk maçında sahasında komşu ilçe Aliağa’nın Helvacıspor takımını konuk etti.

Günlerdir yağan şiddetli yağmurların etkisiyle birçok yerinde su birikintileri olan Nihat Hüsenay Stadında oyuncular rakibe olduğu kadar saha şartlarına karşıda büyük mücadele verdiler. Her iki takımında maçın son saniyesine kadar mücadeleyi bırakmadığı maçta oyuncular çamurdan adama dönüşürken, skoru Foça Belediyespor’lu Burak Beyit’in 90+5’te kullandığı harika frikik atışı belirledi.  1 -1

12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 13.00’te oynanan karşılaşmaya Foça Belediyespor ilk yarının grup lideri olarak çıktı. Foça devre arasında bazı oyuncularını kaybederken bazı yeni oyuncularla da kadrosunu takviye etti. Yeni transferlerden Aytaç Gülen ilk 11’de sahaya çıkarken, Esat Karadeniz 46.dakikada oyuna dahil oldu.       

Aliağa Belediyesi Helvacıspor ise;  tecrübeli ve genç oyuncularla kaynaşmış kadrosuyla göz doldururken, ilk golüde kazanan takım oldu. 27 dakikada kazanılan penaltıyı Abdülkadir Çelikkaya gole çevirdi. Foça Belediyespor  0 – Helvacıspor  1.Foça’lıların gol arayışlarına Helvacıspor’un kontrataklarla cevap verdiği ilk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarı Foça mutlak gol bulmak, Helvacı galibiyeti başka gollerde bularak sağlama almak amacıyla başladı. Ağır zemin ve hava koşullarına rağmen her ik takımda alkışlanacak bir mücadele ortaya koydu. Saha şartları ve mücadelenin getirdiği gerginlikler sonucu hakem çok sayıda oyuncuya sarı kartın yanısıra 79.dakikada Helvacıspor’lu Muhammet İnce’ye 85.dakikada Foça Belediyespor’lu Orçun Gencebay’a kırmızı kart göstererek saha dışına gönderdi. Kırmızı kartlardan Helvacıspor yardımcı antrenörüde nasibini alarak tribünlere çıktı.    

Maç duraklamalar nedeniyle hakem tarafından 5 dakika uzatıldı. Bu dakikalarda da 10’ar kişi oynayan her iki takım üst düzey bir puan mücadelesi sergilediler. Maçın uzatma dakikaları bitmek üzereyken hakem Helvacı ceza sahası çizgisine 1 metre mesafedeki bir pozisyon için faul kararı verdi. Burak Beyit 90+5’nci dakikada kullandığı atışı günün başarılılarından Helvacıspor kalecisinin uzanamayacağı uzak köşeye gönderdi. Skor 1-1’e gelirken hakem golle birlikte maçı bitiren düdüğü çaldı.

Maç sonrası Helvacıspor’lu oyuncular ve taraftarlar pozisyonun faul olmadığı yönündeki itirazlarını sürdürerek hakemi uzun süre protesto ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.