Çalıştay ile işbirliklerini güçlendirecekler

Çalıştay ile işbirliklerini güçlendirecekler

BASİFED, işbirliklerini güçlendirmek için çalıştay düzenleyecek

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir’i ziyaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez Başkanlığındaki BASİFED heyeti ile İzmir’de ziyaret maratonu gerçekleştirdi. Vali ve belediye başkanını ziyaret eden heyet ESİAD’da strateji toplantısı yaptıktan sonra İzmir Başkanlar Kurulu’na katıldı.

Ziyaretler kapsamında önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer makamında ziyaret edildi. Toplantıda, sivil toplum ve yerel yönetim işbirliği alanlarına ilişkin görüşüldü ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. İzmir Valisi Süleyman Elban’a da nezaket ziyareti yapılırken, görüşmede TÜRKONFED üye federasyon ve dernekleriyle karşılıklı işbirliği süreçleri değerlendirildi.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Merkezi’nde bir Strateji Toplantısı gerçekleştiren heyet TÜRKONFED, Federasyon ve Derneklerin, daha kompakt ve yeni nesil STK olabilmeleri için odaklanılması gereken konulara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. İBB Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi ’ın da katıldığı İzmir Başkanlar Kurulu toplantısında ise İzmir ekonomisi ve İzmir’in sorunları ve beklentileri ele alındı.

.jpg

ÇALIŞTAY İLE İŞBİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRECEKLER

Ziyaret ve toplantıları değerlendiren BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, çok verimli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, BASİFED’in yapacağı çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Kasalı, yaptıkları strateji toplantısında da güçlü dernekler, güçlü federasyon görüntüsü verse de, aslında federasyonların çok da güçlü olmadığı; bu nedenle, dernek, federasyon ve konfederasyon arasındaki açığın kapatılması gerektiği görüşünün ön plana çıktığını kaydetti. Kasalı, “Konfederasyon, federasyon ve dernekler arası ilişkilerin nasıl olması gerektiği konusunda, Türkiye’nin her bölgesi göz önünde bulundurularak bir çalıştay yapılması kararı aldık. Çalıştay sonuçlarının TÜRKONFED ile paylaşılması konusunda, yeniden yapılanma sürecindeki performansından dolayı BASİFED görevlendirildi. Bu sonuçlar, TÜRKONFED çatısı altında yer alan tüm federasyonlar nezdinde belirleyici olacak. BASİFED olarak da biz bu süreci yöneteceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.