Selçuk Balkan Urla Belediye Başkanı oldu

Selçuk Balkan Urla Belediye Başkanı oldu

Urla ilçesinde yapılan belediye başkanı seçimlerinde Selçuk Balkan, büyük bir zafer elde ederek ilçenin yeni belediye başkanı seçildi.

MEDYA EGE –Arif Çayan- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre büyük bir zafer elde ederek Urla Belediye Başkanı oldu. Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Balkan, vatandaşlara teşekkür etti. Urla’nın gelişmesi ve geleceği için durmadan çalışacağını belirten Balkan, seçim zaferini vatandaşlarla kutladı.

SELÇUK BALKAN KİMDİR?

1984 yılında Urla’nın Yağcılar Köyü’nde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Selçuk Balkan; İlk, Orta ve Lise öğretimini Urla’da tamamlarken; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesinde (İngilizce) Mimarlık Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Akademisyen eşi, Mimar Pınar Gökçınar Balkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 8 yaşında Çağla isminde kızı ve 3 yaşında Mehmet Çınar isminde oğlu olan Balkan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2014 yılında Meclis Üyesi seçilen Balkan, Urla Belediyesinde iki dönem Meclis Üyeliği görevi yaptığı süre zarfında, İmar Komisyon Başkanlığı, Divan Katipliği ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği komisyon Üyeliği görevlerini üstlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve çevre derneklerinin üyesi olmakla birlikte, üyesi olduğu İzmir Mimarlar Odasının 2013-2018 yılları arasında ‘Urla Temsilciliği’ görevinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kalkınma Ajansı’na yaptırdığı “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi” projesinde Urla ve Yarımada için çalışan Bakan, ; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile; “Kırsal Soylulaştırma” ve URLA’NIN sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde gelişmesi için “Planlama ve Mimari Önceliklerin Saptanması” projelerinde yer alarak çalışmalar yaptı.

NOT: Son sonuçlar güncellenecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.