33. Uluslararası İzmir Festivali'nde konserler devam ediyor

33. Uluslararası İzmir Festivali'nde konserler devam ediyor

33. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı, Klasik Türk Müziği Korosu’nu ağırladı.  

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı, Klasik Türk Müziği Korosu’nu ağırladı.  

Şefleri Halil İbrahim Yüksel yönetiminde İzmirli ve İzmir’de yaşamış bestecilerin eserlerinden örnekler sunan Koro, mükemmel icrası ile büyük beğeni topladı. Doç. Dr. Soner Akşehirli’nin sunumu ile başlayan konser dinleyicilerden bol alkış aldı. Turk Musıkisi’nin İstanbul’dan sonraki en başta gelen cazibe merkezlerinden biri olan İzmir’de pek çok besteci doğmuş büyümüş ve eserler vermiş. Koro, dinmeyen alkışlara Reşat Aysu’nun “Son Tango” şarkısı ile teşekkür etti.

33. Uluslararası İzmir Festivali 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü AASSM’de yapılacak Şangay Filarmoni & Fazıl Say konseri ile sona erecek. Konserin biletlerine Biletix’den ulaşmak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.