Botoks Tedavisi Nedir Ve Kaç Yaşında Yapılabilir? Vücuda Zararlı Mıdır? Bilmeniz Gereken Her Şey



Botoks Tedavisi Nedir Ve Kaç Yaşında Yapılabilir? Vücuda Zararlı Mıdır? Bilmeniz Gereken Her Şey ve tüm merak ettikleriniz için yazımıza göz gezdirebilirsiniz. İnce kırışıklıkların giderilmesi için botoks tedavisi oldukça etkili olabilmektedir. Özellikle göz çevresindeki ve alın bölgesindeki kırışıklıkların ve önce çizgilerin etkili bir şekilde tedavi edilmesinde botoks tercih edilmektedir.

Botoks tedavisi doğru ve küçük küçük dozlarda kullanıldığı zaman daha fazla etkili olabilmektedir. Sadece kozmetik alanında değil tıbbi alanda da botokstan yararlanılabilmektedir. Kas ve sinir bozukluklarının giderilmesinde de en hızlı etkiyi gösteren botoks tedavisi aynı zamanda kas spazmı kontrolünün sağlanması ve şiddetli koltuk altı terlemesinin tedavisinde de kullanılmaktadır.

Botoks Tedavisi Nedir?

Botoks cilde uygulanan bir toksindir. Genellikle kozmetik alan içerisinde daha sık adını duymuş olduğumuz botoks tedavisi pek çok cilt sorunlarının giderilmesinde de etkili olarak tercih edilmektedir.

Alın ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesinde etkili olan botoks tedavisi kaş çatma sorunundan dolayı oluşan derin çizgilerin de kısa sürede giderilmesini sağlamaktadır.

Daha genç ve daha yumuşak bir görünüm kazanmanızı sağlayan botoks tedavisi yüz çizgilerinin yumuşatılmasına da yardımcı olmaktadır. Ancak botoks tedavisi ciltte meydana gelecek kırışıklıkların kalıcı olarak giderilmesini sağlamaz. Cildinizin de desteklemesi ile ve küçük aralıklarla birlikte yaptıracağınız botoks tedavisi ile kırışıklıklarınızın görünümünü büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Her cilt tipi için uyumlu olmayabilmektedir.

Botoks Tedavisi Kaç Yaşında Yapılabilir?

Botoks tedavisi için net bir yaş aralığı belirtmek oldukça zordur. Kişinin cilt tipi ve erken yaşta başlamış olan kırışıklık ve ince çizgi sorunları farklılık gösterebilmektedir. Ancak ortalamaya bakılacak olursa genellikle 30’lu yaşların başı botoks tedavisi için en çok tercih edilen yaş aralığı olarak bilinmektedir.

Ancak cildiniz çok fazla güneşe maruz kalıyor ise, sigara içiyorsanız veya genetik olarak cildiniz kırışıklık oluşturmaya yatkın ise daha erken yaşlarda da botoks tedavisi yaptırabilirsiniz. Botoks tedavisi için öncelikli olarak cildinizin derinlemesine bir kontrolü yapılmaktadır. Diğer etkenler de göz önünde bulundurularak cildinizin botoks için uygun olup olmadığı değerlendirilmektedir. Her zaman botoks tedavisi yapılmadan önce elde edilecek sonuçların en doğal sonuçları verebilmesini sağlamak olmalıdır.

Botoks Tedavisi Vücuda Zararlı Mıdır?

Cilt altına uygulanan her ilaçta olduğu gibi botoks tedavisi sırasında cilde enjekte edilen toksinlerin de bazı ciltlere zararı olabilmektedir. Ancak botoks tedavisi sonrasında meydana gelebilecek bazı komplikasyonlar sadece o bölgede meydana gelebilmektedir. Çok düşük bir ihtimal ile bazı cilt tiplerinde çeşitli zararlara neden olabilen botoks tedavisi genel olarak yan etkileri birkaç saat sonra geçebilmektedir.

Ancak botoks tedavisi sırasında uygulanacak olan dozun çok düşük oranlarda olması gerekmektedir. Çok yoğun ve bilinçsiz bir şekilde uygulanan botoks tedavisi istenmeyen durumların oluşmasına da neden olabilmektedir. Botoks tedavisi sırasında her zaman öncelik işlemin güvenli bir şekilde uygulanması ve ciltte başarılı sonuçların alınması olmalıdır.

Botoks Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır?

Hem kadınlar hem de erkekler tarafından kırışıklık ve ince çizgilerin giderilmesi için en çok botoks tedavisi tercih edilmektedir. Botoks tedavisi bitiminde bazı yan etkiler görülebilmektedir. 1 veya 2 saat sonra bu yan etkilerin geçtiğini de ayrıca belirtmek isteriz.

●Ciltte ağrı ve enfeksiyon en sık görülen yan etkiler içerisinde görülmektedir. Ancak cildinizde alerjik bir durum meydana gelmiş ise ileri derecede kaşıntı ve kızarıklık da görülebilmektedir.

●Botoks tedavisi sonrasında eğer enjeksiyon yapılan bölgenin dışında bir alerji yayılma durumu meydana gelmiş ise hırıltılı solunum ve astım da görülebilmektedir.

●Boyun ağrısı ve morarma ile birlikte baş dönmesi nadir de olsa botoks tedavisi sonrasında oluşabilecek yan etkiler içerisinde yer almaktadır.

●Botoks tedavisi sonrasında kaş bölgesinde sarkma gibi ileri derecede meydana gelen etkiler de meydana gelebilmektedir. Ancak botoks tedavisi sonrasında oluşabilecek tüm bu olumsuzluklardan kaçınmak için her zaman sertifikalı ve uzman bir doktor aracılığı ile tedavinizi yaptırmaya dikkat etmelisiniz.

Botoks Tedavisi Vücuda Nasıl Bir Etki Yapar?

Botoks tedavisi uygulandığı anda cilt altındaki kasları besleyerek onları harekete geçirir. Kasların uyarılmasını sağladığı için de ciltteki kırışıklıkların ve ince çizgilerin tedavi edilmesini sağlar. Botoks enjeksiyonları öncelikli olarak kas hücrelerinin kasılmasını önlerler. Bu sayede kasların daha az sertleşmesine yardımcı olarak oluşacak olan kırışıklıkların bloke edilmesini sağlarlar.

Botoks tedavisi düzenli olarak ve cilt sorunlarına uygun oranda azar azar uygulandığında yeni çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu da yavaşlatabilmektedir.

Botoks tedavisi uygulanırken herhangi bir genel anestezi işlemi uygulanmamaktadır. Ayrıca cilt üzerinde bir kesik de yapılmadan botoks tedavisi gerçekleştirilmektedir.

Botoks tedavisi sonrasında genellikle kısa süreli bir ağrı oluşumu oldukça normaldir. Ancak ağrının geçmesi ve bölgede oluşabilecek şişliklerin inmesi için genellikle botoks tedavisi sonrasında bölgeye buz uygulanabilmektedir.

Botoks Kalıcı Bir Tedavi Midir?

Botoks tedavisi ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tedavin kalıcı olup olmadığıdır. Botoks yaşlanmaya veya güneş ışınlarının meydana getirdiği kırışıklık sorunlarının oluşmasını engelleyen bir tedavi yöntemidir. Ancak botoks tedavisi kalıcı bir kırışıklık tedavisi değildir. Cilde uyun dozda ve bir uzman tarafından yapılan botoks tedavisinin etkisi en fazla 5 veya 6 ay kadar sürebilmektedir. Ancak kalıcı bir botoks uygulaması kesinlikle yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.