CHP’li Kılıç, “Metro Buca trafiğini rahatlatacak!"

CHP’li Kılıç, “Metro Buca trafiğini rahatlatacak!"

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Manşet programında Abdullah Polat’ın konuğu oldu.

Konuşmasında Buca’yı iyi tanıdığını dile getiren Kılıç, “23 yıldır Buca’da yaşıyorum. Siyasetin içindeyim. Aynı zamanda 5 yıldır meclis üyesiyim. Her kademede bulundum. Buca’yı sokak sokak cadde cadde biliyorum. Hemen hemen her mahallenin sorunlarını dertlerine vakıfız. Bu süreç çok farklı bir süreç. Sorunlara daha derinlemesine vakıf olduk. Biliyorsunuz Buca’da dışarıdan bile gelenlerin ilk başta karşılaştığı sorun trafik sorunudur. Buca’yı hiç bilmeyen birinin ilçeye uçan yoldan yada Nato’dan girerken yada otobana girerken trafik çilesi var vatandaşlarımızın çektiği. Bununla ilgili büyükşehir ile koordineli gideceğimiz hatta hali hazırda büyükşehir belediyemizin metro projesi onaylandı ve bakanlıkta imzada. Bakanlık daha önce yaptığı gibi çok uzatmazsa işi, Tunç Bey’in ilk 100 günlük programında da ilk kazmanın vurulması yönünde bir vaadi var. İnşallah biz şunu söylüyoruz. Ankara’nın ne yapacağı belli olmaz. Hak verilmez hak alınır diyoruz biz her zaman.  Cidden Buca’ki trafik sorununa neşter olacak. 11 duraklı ve sonra Çamlıkule’den İzban’a kadar bağlayacak. Tınaztepe’den geçecek. Ciddi manada trafiğimizi rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

TUNÇ BAŞKANI BUCALI YAPACAĞIZ

Soyer’in Buca’ya ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Erhan Kılıç, konuşmasını bu sözlerle sürdürdü: “Tunç Başkanımız Buca’ya pozitif ayrımcılık yapacağını söylüyor. Yapması da gerekiyor. Buca hizmet yönünden çarpık kentleşmenin en ciddi olduğu bir ilçemiz. Bu nedenle de ciddi büyükşehir desteği gerekiyor. Her geldiklerinde Buca’da her soruna neşter vurmak için bizde onunlayız ve peşini bırakmıyoruz bu süreçte. Bucalı yapacağız Tunç Başkanı öyle gözüküyor.”

whatsapp-image-2019-03-26-at-16.18.19.jpeg

BUCA’DA GENÇLERE ÖZEL PROJELER

Kılıç, gençlere özel projelerini de müjdeledi: “Üniversite gençliğimiz, Buca’da yaşayan üniversite çağına gelmemiş gençlerimiz ve çocuklarımız. Biz bunu 3 başlık altından değerlendiriyoruz. Üniversite öğrencilerinin isteklerini tahmin edebiliyorum.Bizim isteklerimizle aslında paralel o dönem ki çok fazla bir şey değişmiyor. Sosyalleşmek ve kültürel faaliyet istiyorlar. Biz onlar için olabildiğince spor tesisi yapacağız. İstedikleri zamanlarda ve hala kendini genç hisseden vatandaşlarımıza da ciddi bir tesis olacak.Özellikle gençlerimizin en önemli taleplerinden biri tiyatrodur. Buca’ya tiyatro kazandırmayı düşünüyoruz. Hatta o tiyatroyu da gençlerimize bırakacağız. Onlar oynayacaklar. Bu bina kültürel faaliyet açığımızı ciddi manada dolduracak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da korumak için de en az bir spor dalına alıştırmamız lazım. Kapalı spor salonlarına gençlerimizi çekmeye çalışacağız.” 

ARSLAN’A: KİRLİ SİYASET YAPIYOR

Mustafa Arslan’ın Buca Belediyesi’nin borç batağında olduğuna yönelik sözlerine de vurgu yapan Kılıç, Arslan’ı kirli siyaset yapmakla suçladı. Kılıç,  açıklamasına şu şekilde devam etti: ” Siyaset yapılır bu bir yarıştır. Farklı ideolojiler olur. Siyasiler vatandaşa projelerini anlatırlar sonrasında da vatandaştan o projelerinin karşılığında o ili, ilçeyi almak isterler. Siyasetin özü budur. Ama siyasette şu olmamalı yani kirli siyaset olanı varmış gibi sunmak yada olmayanı çok farklı bir şekilde sunmak bunları ben hiçbir siyasetçiye yakıştırmıyorum. 850 milyon borç diyorlar. 1 milyar diyorlar. Böyle bir şey olması mümkün değil. Bir kere bankalardan alacağınız kredi belli. Hiçbir banka hiçbir kuruluş böyle bir bütçesi olan belediyeye böyle bir borç vermesi mümkün değil. Belediyenin borcunu Levent Başkan geçtiğimiz günlerde açıkladı. “219 milyon borç var” dedi, “109 milyon alacağımız var” dedi. Yatırımlar açısında borçlu olması yani çalışan belediyelerin borcu vardır. Bir şirket işletmiyorsun. Giden gelen kaynakların halka vatandaşa aktarılması konusunda bir sıkıntı olmadığı sürece açıkçası belediyenin borçlu olmasında bir sorun görmüyorum. Tabi ki işlemeyecek hale gelmemesi kaydıyla bir belediyenin. Borçlar bir şekilde zamana yayılarak ödeniyor. Vatandaşa daha erken geliyor hizmetler. Bakın AKP’li belediyeler, Türkiye’nin değil Dünya’nın en borçlu belediyeleri. Bizim CHP’li belediyelere baktığınız zaman Dünya’nın en iyi belediyeleri arasında 13 belediye CHP’li sosyal demokrat belediyeler. Bir tane AKP’li belediye yok bu sıralamada. Bizimde hedefimiz bu sıralamaya girmek olacak.”

AK BELEDİYELER TAMAMEN RANTA YÖNELİK EKONOMİ KURMUŞLAR 

Kılıç, proje lansmanı neden yapmadığını da bu sözlerle ifade etti: “Benim projelerimle ilgili bastırdığımız en az 200 bin tane dergiyi Buca’daki hemşehrilerimize attık. Kavşak projeleri, gençlere projeler, master projeler, Buca Bilim Akademisi, Ekolojik Tarım, daha fazla yeşil alan, asfalt yılı olacağını söyledik. Bakın vizyonumuz bunları yapacak kudrete sahip. Bugüne kadar yapmış olduklarımız da bunu gösteriyor. Ak Parti Belediyeliğini ben her yerde gördüm. Mesleğimden dolayı her yerde gördüm. Tamamen ranta dayalı bir ekonomi kurmuşlar. Oradaki orta sınıf vatandaş, emeklisi memuru esnafı köylüsü, çalışanı hepsinin hiçbir şekilde belediye hizmetlerinden faydalanmadığı tamamen ranta dayalı bir belediyecilik anlayışları var. Bunu zaten herkes görüyor. Gelip, bunu söyleyim önce kendilerini düzeltsinler. Ekonomi duvara toslamış. Ben yerel yönetici adayıyım pazar yerine giriyorum. Benden teyzeler şu fiyatları düşürmemi istiyor. Teyzecim ben belediye başkanı olmak istiyorum,milletvekili seçimleri geçti diyorum. ‘Olsun ben muhattap bulamıyorum senden isteyeceğim’ diyor. ‘Tamam teyzeciğim, biz yapacağız diyorum’ O nedenle tarım projemizle doğrudan daha uygun fiyatları vatandaşımıza sunacağız. Bizde halka yönelik projeler olur ranta yönelik proje olmaz.”

CEZAEVİNİ KALDIRIP GÖKDELEN DİKECEKLER

Konuşmasında Ak Partili Arslan’ın cezaevi sözüne de değinen Millet ittifakı adayı Kılıç, “O cezaevini kaldırıp oraya gökdelen dikecekler. Konut imarlı plan geçirecekler bakanlıktan. Orada gökdelen dikip Buca esnafını öldürecekler. Öyle bir şey yapmayı düşüyorlar. Bunların şiarı belli. Biz diyoruz ki, Noter’den bir şey yapmaya gerek yok, taahhüt vermene gerek yok. Neden veriyorsun ki. Söz bizde geçerlidir. Niye Noterden söz veriyorsun. Demek ki inandırıcılığı yok. 17 yıllık iktidarları boyunca verdikleri sözü hiçbir zaman tutmadıkları için halka inandırıcı gelmedikleri için bu tür şeylere girmek zorundalar. Ama taahhütlerde böyle bir şey yok. hukuken hiçbir karşılığı yok. Bu vatandaş bunu yer mi? Bucalı hiçbir vatandaş yemez bunu. Hem eğitim seviyesi yüksek. Yüksek olmasa vatandaş bunu görüyor. Buca’nın insanı siyasete ilgili. Millet Bahçesi diyor. Gelir küçük bir yerine yapar. Burası park 2-3 dönümlük alan yapar. Oraya bir kule altına bir avm. Olan Buca trafiğine olur. Buca trafiği diye bir şey kalmaz, esnaf kepenk kapatır” dedi.

ARAMIZDA 15 – 20 PUANLIK FARK OLACAK 

Kılıç, anket çalışmalarının kendisini mutlu ettiğini; “Şu anda önüme gelen anketler 12- 13 anket geldi önüme rakamlar çok yüksek. Ciddi bir teveccüh görüyoruz. Ben en azından yüzde 55 diyorum. 15 – 20 puana yakın bir fark olacak kesin. Anketler gösteriyor ki bu fark daha da artacak” sözleriyle ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.