Dikili'den muhteşem zafer!

Dikili'den muhteşem zafer!

Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e yükselme play-off maçında, Dikili Çandarlıgücüspor, Torbalıspor’u 2-0 mağlup etti. Güçlü rakibi Torbalı’yı adeta eze eze yenen Dikili ekibi puanını 6 çıkarıp, grupta büyük avantaj elde etti.

İzmir Atatürk Stadı 1 Nolu Yan Saha’da oynanan BAL’a yükselme play-off 2. maçında, Dikili Çandarlıgücüspor ile Torbalıspor karşı karşıya geldi. Dikili Çandarlıgücüspor, zorlu karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak, BAL’a bir adım daha yaklaştı. Sezonun flaş takımı Torbalıspor ise, bu yenilgi ile 3 puanda kalarak BAL yolunda büyük yara aldı.

 

Maçın Hakimi Dikili Çandarlıgücüspor’du

 

Dikili Çandarlıgücüspor Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e yükselme play-off mücadelesinde grubun en iddialı takımı olan Torbalıspor'u 2-0 mağlup etti. İzmir Atatürk Stadı 1 Nolu sahada oynanan müsabakada Dikili Çandarlıgücüspor, maçın başından sonuna kadar kontrolü elden bırakmadı. Maça hızlı başlayan Dikili ekibi, müsabakayı maçın ilk dakikasından itibaren Torbalı yarı sahasına yıktı. Üzerindeki baskıdan bunalan Torbalılı futbolcular maçın 25’inci dakikasından itibaren sert futbola yönelmeye başladı. Maçın 31. dakikasında Torbalıspor kaptanı Serkan Akın topsuz alanda rakibine faul yaparak takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. 

 

Esat Karadeniz Durdurulamadı

 

Maçın ikinci yarısına da Dikili Çandarlıgücüspor, atak futboluyla başladı. Karşılaşmanın tamamının neredeyse tek kale oynandığı maçta Dikili Çandarlıgücüspor Teknik Sorumlusu Serkan Uzun, taktiksel değişiklikler yaparak oyunun kaderini etkiledi. Uzun, hazırladığı taktik kapsamında kronometreler 62. dakikayı gösterdiğinde Esat Karadeniz’i oyuna aldı. Maçın 83. dakikasında Dikili Çandarlıgücü'nden Kaan Tahir Çakar’ın da hakeme yaptığı itirazından dolayı kırmızı kart görmesinden sonra Dikili ekibinin geri çekileceğini bekleyen Torbalı ekibi öne çıkmaya başladı. Yıldız oyuncu Esat Karadeniz’in oyuna girmesiyle ataklarını daha da sıklaştıran Dikili ekibi maçın 85. dakikasında gelişen atağında topu takip eden Burak Beyit, Torbalıspor kalecisi Sertaç Mutlu tarafından yere düşürülmesiyle penaltı kazandı. Atışı kullanmak için topun başına geçen Dikili’nin yıldız futbolcusu Esat Karadeniz penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Ataklarına ara vermeyen Dikili Çandarlıgücüspor, uzatma dakikalarında geliştirdiği kontratakta yıldız futbolcu Esat Karadeniz’le bulduğu ikinci gol ile skoru 2-0'a getirerek maçın sonucunu belirledi.

 

Dikilili Taraftarlar 90 Dakika Susmadı

 

Maçın başından sonuna kadar susmayan ve takımlarını centilmence destekleyen taraftarlar, maçtan sonra ise büyük bir coşku yaşadı. Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e yükselme play-off maçı oynayan Dikili Çandarlıgücüspor’un taraftarları maçtan sonra uzun süre tribünleri terk etmeyerek galibiyeti büyük bir coşkuyla kutladı.

 

“Zaferimizi Taraftarlarımıza Hediye Ediyoruz”

 

Maç sonunda futbolcularıyla sahada kenetlenerek büyük sevinç yaşayan Dikili Çandarlıgücüspor Teknik Sorumlusu Serkan Uzun, yaptığı açıklamasında galibiyeti hak ettiklerini ifade etti. Uzun, “Torbalı karşılaşmasının zor geçeceğini biliyorduk. Teknik kadro ve futbolcu arkadaşlarımla yaptığımız toplantıda tam saha pres ve taktiksel oyuna ağırlık vermeyi kararlaştırmıştık. Bugün futbolcularım da bunu başarıyla sahaya yansıtarak galip geldi. Zorlu maçtan üç puan çıkardığımız için mutluyuz. Önümüzdeki maçlardan puan ve puanlar alarak Bölgesel Amatör Lige yükseleceğimize inancım tam. Elde ettiğimiz zaferi, hiç susmadan bizleri destekleyen taraftarlarımıza hediye ediyoruz” dedi.

 

“Dikili’yi çok güzel günler bekliyor”

 

Dikili Çandarlıgücü Genel Menajeri Kürşat Işık da, spor kamuoyunda grubun en güçlü takımı olarak ifade edilen Torbalıspor'u yenmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Biz buraya gelmeden önce ortaya koyduğumuz inancımızdan asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz de. Futbolcularımız yüreklerini ortaya koyarak galip geldiler. Dikili’yi çok güzel günler bekliyor” dedi. 

 

“Sevginin Gücüyle Kazandık”

 

Kulüp Başkanı Murat Durak ise, teknik kadro, futbolcular ve kulüp yönetimi olarak BAL’a çıkma inancı ile maçlara hazırlandık. Buraya gelen her takım güçlü. Biz de güçlü takımız ve bunu gösterdik. Ancak biz farklıyız. Sevginin kenti Dikili’nin sevgi gücünü de arkamızda taşıyoruz. Serkan hocamızın, futbolcularımızın bizlere başarıyı doyasıya yaşatacağına güveniyoruz. Buralara gelmemizde bizlere büyük katkı sunan ve desteğini hiç esirgemeyen Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun'a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Maçın Detayları

 

Hakemler: Alper Öncüer, Sinan Şenyaşa, Fatih Deveci

 

Dikili Çandarlıgücüspor: Engin Gültekin, Gökhan Güneş, Miraç Kızılateş, Sedat Bolyurt, Barış Geldiler, Oğuz Karademir (Burak Beyit Dk.73), Alpan Çetinkaya, Ayhan Işık, Muammer Güreşçi (Esat Karadeniz Dk.62), Anıl Şimşek (Mehmet Deniz Olpak Dk. 86), Kaan Tahir Çakar.

 

Torbalıspor: Sertaç Mutludağ, Melih Ersoy, Musa Yiğit, Erman Yıldırım, Serkan Öz, Emre Dinarlı, Beşir Ndaye, Haktan Orak (Adem Şahin Dk. 45), Gökhan Yılmaz (Yunus Elpeze Dk.81), Seyfettin Serkan Akın, Doğan Şahin (Hakan Kocakahya Dk.73)

 

Kırmızı Kart: Dk.31 Seyfettin Serkan Akın (Torbalıspor) Dk.83 Kaan Tahir Çakar (Dikili Çandarlıgücü)

 

Sarı Kartlar: Dk.38 Gökhan Güneş(Dikili Çandarlıgücüspor), Dk. 50 Serkan Öz (Torbalıspor), Dk. 72 Beşir Ndaye (Torbalıspor), Dk.74 Melih Ersoy (Torbalıspor), Dk.85 Sertaç Mutludağ (Torbalıspor), Dk. 86 Anıl Şimşek (Dikili Çandarlıgücüspor), Dk. 87 Muammer Güreşçi (Dikili Çandarlıgücüspor)

 

Goller: Dk.85 ve Dk. 90+3 Esat Karadeniz (Dikili Çandarlıgücüspor)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.