Kapadokya Fashion Week başlıyor

Kapadokya Fashion Week başlıyor

Kapadokya’da düzenlenecek Kapadokya Fashion Week çeşitli ülkelerden 8 tasarımcının kıyafetlerine sahne olacak.

Africa Fashion Week Europe (AFWEU) organizasyonunda Kapadokya’da ilk kez düzenlenecek ve yabancı tasarımcıların yanı sıra ünlü modacıların tasarımlarının da yer aldığı Kapadokya Fashion Week 29-29 Haziranda Hanedan Kapadokya suites’te yapılacak.
AFWEU CEO’su Aydın Acık, Kapadokya’ya farklı bir imaj kazandırmak için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
Acık, “Tarihinde olmamış bir iş yapacağız. Buradaki amacımız Kapadokya’nın dünyaya tanıtılması, kültürlerin bir araya gelmesi.” dedi.
Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, İran ve Kenya’dan ünlü tasarımcıların katılacağını belirten Acık,aralarında Ertan Kayıtken,Pınar Bent,Songül Başar,Ozado,Fakhriya Khalafova gibi tasarımcıların kendi ülkelerine özgü kıyafet ve renkleri sergileyeceklerini söyledi.
Etkinlikte Güney Amerika, Avrupa, Asya ülkeleri ve Türkiye’den 36 modelin sahne alacağını kaydeden Acık, “Amacımız moda haftasını Kapadokya’da gelenekselleştirmek. Bunun bir marka olmasını istiyoruz. Kapadokya’ya daha farklı bir imaj getirmek, farklı insanların buraya dikkatini çekmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

Kapadokya Fashion Week genel koordinatörü Seval Aydın ise projenin nasıl hayata geçtiğini şöyle açıklıyor:’’Kapadokya benim ilk göreve başladığım bölge ve öğretmen olarak ilk atandığım ilçe ÜRGÜP’tür.Kapadokya’daki yaşanmışlıklarımın derin izleriyle donanımlıyım. Bu bölgeden ayrıldığımda bile hep bu topraklara aidiyet hissettim. Her fırsatta ziyaretimi gerçekleştirdim, yaşadığım yılların hikayelerinin, bu topraklarının türkülerinin, iğde ağaçlarının kokusunun, toprağın sesinin kaybolmaya başladığını ve balon turizmiyle ön plana çıkmaya başladığını gördüm,ve birgün çok farklı bir projeyle kaybolan değerlerimizi tüm dünyaya hissettirmek, Mustafapaşa Kasabasının tarihi kültürüne de, köylerimizin otantik dokusuna da tekrar dikkat çekmek istedim.
Ve bu düşümün peşindeyim ve peşinde de olacağım...
Aynı zamanda;AFWEU Kreatif direktörlüğünün modadaki rolünü ve sorumluluk alanlarını geliştirmek, tasarımın kumaşlarla sınırlı olmadığını öyküyle, müzikle, filmle, fotoğrafla yan yana geldiğinde daha anlamlı durduğunu göstermek ve kültürlerarası hikayeler anlatmak yeni pazarlar keşfetmek, alışagelmiş İstanbul Fashion Week’lere farklı destinasyonlar ve konseptler sunmak istedim.Çok mutluyum ve bir o kadar da çok heyecanlıyım.

medyaege-(1)-002.jpgmedyaege-(2)-002.jpgmedyaege-(3).jpgmedyaege-(4).jpg

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.