KOSBİ Meslek Lisesi’ne tam not

KOSBİ Meslek Lisesi’ne tam not

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) tarafından bölge sanayicilerinin katkıları ile kurulan KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Egeli sanayicilerden tam not aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen ile birlikte okulu ziyaret eden EBSO Meclis Üyeleri, okul hakkında bilgi alırken, öğrencilerin yaptığı çalışmaları da incelediler. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Gökçüoğlu, Muhsin Dönmez ile birlikte AOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı ve EBSO Meclis üyelerinin katıldığı toplantı sonunda okula katkı sağlayan sanayicilere de plaket takdim edildi.

-002.jpg

5 ayda tamamlandı

Toplantının açılışında konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, her OSB’de bir meslek lisesi hedefi doğrultusunda sanayicilerin sağladığı destek ile özel bir meslek lisesini bölgeye kazandırdıklarını söyledi. Projemize bölge sanayicilerinin büyük bir heyecanla sahip çıktığını belirten Porsuk, “Okul projemiz kapsamında çalışmalarımızı sürdürürken katılımcımız Adalya Tobacco firması sahibi Sayın Ali Rıza Çelik okul binası yapımını üstlenince projemizi hızlandırdık. Biz KOSBİ olarak 20 bin metrekarelik alanı okul için tahsis ettik. Müteşebbis Heyetimiz ve Yönetim Kurulumuzun kararlı destekleri, bağışçımız Sayın Ali Rıza Çelik ve Mimar Bora Alaca, kurucu Müdürümüz Satı Çalışkan ile Bölge Müdürlüğümüz teknik ekibinin üstün gayretleri sayesinde okulumuzu 5 ay gibi kısa bir zamanda tamamladık. Ben okulumuza emeği geçen başta Ali Rıza Çelik olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

-003.jpg

Atölye ve laboratuarlar tamamlanıyor

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Haluk İşler de okullarında öğrencilerinin ailelerine hiçbir mali külfet getirmeyecek şekilde eğitim yapıldığını söyledi. Sanayicileri bilgilendiren İşler, öğrencilerden tek beklentilerinin kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizin ve sanayimizin ihtiyacı olan aranan eleman olarak yetişmeleri olduğuna dikkat çekerek, “Okulumuzun atölye ve laboratuvarlarındaki eksikleri sanayicilerimizin de katkılarıyla hızla tamamlamaya devam ediyoruz. Okulumuzda Elektrik Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine ve Metal Teknolojisi alanlarında eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz pandemi döneminde de çalıştılar. Birçok projeyi hayata geçirdiler. Bundan sonraki dönemde de okulumuzda en iyi eğitimi vererek sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu aranan eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

-004.jpg

Her OSB’de olmalı

Okulu sanayicilerle birlikte gezdikten sonra değerlendirme yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de sanayiciler olarak Kemalpaşa OSB’de gerçekten bizim istediğimiz niteliklere sahip öğrenci yetiştiren böyle bir okulun var olduğunu görmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Her OSB’de bu tür okulların hızla kurulması gerektiğinin altını çizen Esen, sanayicilerimizin en büyük sorunu olan nitelikli işgücü sorununun bu şekilde aşılacağını, ülkemizin de katma değerli üretimi için bunun zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Katkı sağlayan sanayicilere plaket
Okul gezisinin ardından EBSO Meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen akşam yemeğinde ise okulun yapımında katkı sağlayan sanayicilere plaketleri takdim edildi. KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Ali Rıza Çelik, İbrahim Özdurakoğlu, Ziya Gülçağ, Mehmet Tiryaki, Hüseyin Eren, Erol Diren, Mesut Kanat, Sebahattin Dönmez, Davut Yanık, Zeki Yöndem, Hüseyin Yağcı, Bora Alaca, Talat Özışık isimleri ile Baz Galvaniz, Beydemir, Bilginoğlu, Birim Makine, Efe OSGB, Ege Seramik, Ege Toros Boru, Egesis, Enko, Hatsan, HPT Partner, Isımsan, İzeltaş, Klemsan, Krea Makine, Mert Çelik, Saygılı Rulman, Senda Elektrik, Süperpar Otomotiv, Termodinamik, Tetra Pak, Topaz Prekast, Ve-Ge ve ZG Elektrostatik firmaları, Bağyurdu OSB ve Aliağa OSB yöneticilerine plaketlerini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.