Patlamada 80 kişi yaşamını yitirdi, 350 yaralı var

Patlamada 80 kişi yaşamını yitirdi, 350 yaralı var

Alman Büyükelçiliği yerle bir...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı elçilikler ve Başkanlık Sarayı'nın bulunduğu Vazir Akbar Han bölgesinde bombalı saldırı düzenlendi. 

Bomba yüklü bir aracın neden olduğu patlamada 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 350 yaralı olduğu ifade ediliyor. Afgan yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor. 

Patlamanın Alman ve Fransız büyükelçiliklerine yakın bölgede meydana geldi.

Alman büyükelçilik binasının enkaza döndüğü saldırıda çalışanlar yaralandı, Afgan korumalar öldü. Fransa ve Hindistan büyükelçilik binalarının da hasar gördüğü bildiriliyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, patlamanın bir su tankerine yerleştirilen bombayla gerçekleştirildiğini açıkladı. Bölgeye çıkan yolların kapatıldığı belirtildi.

Türkiye'nin Kabil'de bulunan büyükelçilik binası da patlamada zarar gördü. Dışişleri Bakanlığı, elçilik personelinden yara alan olmadığını duyurdu.

SALDIRIYI DAEŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Saldırıdan kısa süre sonra açıklama yapan terör örgütü Taliban ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.