"Politikacıları Helikopterden Attım"

"Politikacıları Helikopterden Attım"

İnfazları savunmaya devam ediyor!

Obama'ya ettiği küfürler, sivri dili ve suçla mücadelede takındığı tavırla tanınan Filipinler devlet başkanı Rodrigo Duterte yargısız infazı savunmaya devam ediyor.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yozlaşmış politikacıları helikopterden atmakla tehdit etti. Duterte, “Bunu daha önce yaptım gene yaparım” dedi.


Fevri çıkışlarıyla bilinen ve eski bir savcı olan Duterte daha önce tecavüzle ve cinayetle suçlanan bir ismi helikopterden ittiğini söyledi. Duterte, “Eğer yozlaşmış bir politikacıysanız sizi Manila’ya giden bir helikoptere alırım sonra da aşağı atarım. Bunu daha önce yaptım."

‘İYİ Kİ ORADA DEĞİLDİM ONLARI ÖLDÜRÜRDÜM’
Duterte son birkaç haftadır spekülatif demeçleriyle gündeme geliyor. Rodrigo Duterte, 22 yılık Davao belediye başkanlığı döneminde bazı polis operasyonları sırasında zanlıları bizzat öldürdüğünü açıklamıştı. Duterte aynı zamanda bir uyuşturucu operasyonu sırasında yarım ton metamfetamin ele geçirildiğinde tutuklanan altı kişiyle ilgili, “İyi ki o sırada Manila’da değildim onları anında öldürürdüm” dedi. Bugüne kadar bazı senatörler Duterte’yi soruşturmaya maruz kalmakla uyardıysa da Duterte’nin söylediği şeyleri yapıp yapmadığı net değil. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ernesto Abella, “Bunlara şehir efsanesi deyip geçelim. Bu anlatılanların hiçbiri yaşanmamış da olabilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.